Malatya'da çalışan sayısı deprem öncesi sayısına yaklaşıyor

Malatya'da çalışan sayısı deprem öncesi sayısına yaklaşıyor
A- A+

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Malatya’da istihdamda ne aşamaya geldiğimizin verilerini paylaşıyorum. Deprem’den önce Malatya’da çalışan sayısı 124 bin 882 idi. Depremin ardından bu sayı yarı yarıya düşmüş; 62 bin 685’e kadar inmişti. Verdiğimiz desteklerle ve uyguladığımız programlarla biz çalışan sayısını 1 yıl içinde 62 binden 109 bine kadar çıkardık” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde esnaf, iş dünyası, meslek kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı STK başkan ve yöneticileri ile istişare toplantısı düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Malatya’nın büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Hepimizi derinden yaralayan o günün üzerinden 1 yıl geçti. ancak hala  acımız taze. Ben buradan tekrar yakınlarını, ailelerini yitiren, bizzat o anı yaşayan, doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenen tüm vatandaşlarımıza kardeşlerimize  geçmiş olsun diyorum, sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralanan ve hala tedavi gören kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar  diliyorum. Canlarımızı geri getiremeyiz ama yıkılan her şeyi eskisinden daha iyi bir  şekilde yerine koyabiliriz. Gerek kamu kurumlarımız, gerek yerel yönetimlerimiz, gerekse  vatandaşlarımız tek yürek olup, dünyada hiçbir ülkenin bu kadar kısa sürede  ve kolay kolay atlatamayacağı bir yıkımın üstesinden geldi ve gelmeye devam  ediyor. Biz 1 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde yıkılan evlerimizi, hastanelerimizi yeniden yapmaya başladık. Geçici barınma alanlarımız konteyner kentlerimizi çok kısa bir sürede kurduk  ve düzene koyduk. Bu bizim Cumhur İttifakı ile ne kadar güçlü bir devlet haline geldiğimizi gösteriyor. Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde toplam 6 bin 181 konutumuzun kuraları  çekilerek hak sahiplerine dağıtılmıştı. Şu anda ise 18 bin konut yapımı hızla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede Malatya’daki 80 bin 221 hak sahibine konutlar dağıtılmış olacak. 11 şehrin tamamında büyük bir konut seferberliği olduğunu görüyorsunuz. Öyle ki; deprem bölgesinde önümüzdeki 2 ay içinde 75 bin, ardından her ay 15-20 bin konut tamamlanıp vatandaşlarımıza teslim edilecek. Bu rakamlar; ne kadar ivedilikle aksiyon alabildiğimizin bir göstergesidir.” İfadelerini kaydetti. 

Bakan Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, tüm Bakan arkadaşlarımız, ilgili yöneticilerimiz ve kurumlarımızla birlikte Malatyalı hemşehrilerimizin deprem  öncesi düzenine en kısa sürede dönebilmesi ve yaşamın normalleşebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Malatyalı kardeşimizi hiçbir koşul ve ortamda yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları söyledi, “Ayrıca İstihdama Dönüş Programı ile Malatya dahil 4 il ve 2 ilçede, mesleki  eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı katılımcılarına zaruri gider ödemelerinin yüzde 30 artırarak 850 lira kadar ödenebilmesini  sağladık. Uzun uzun saymayacağım diğer bir çok icraatımızla Malatya’da çalışma hayatında çok ciddi sonuçları 1 yıllık süre içinde aldık. Malatya’da istihdamda ne aşamaya geldiğimizin verilerini paylaşıyorum. Deprem’den önce Malatya’da çalışan sayısı 124 bin 882 idi. Depremin ardından bu sayı yarı yarıya düşmüş; 62 bin 685’e kadar inmişti. Verdiğimiz desteklerle ve uyguladığımız programlarla biz çalışan sayısını 1 yıl içinde 62 binden 109 bine kadar çıkardık. Yani depremden önceki çalışan sayısını neredeyse yakalamış bulunmaktayız. Kısa bir süre içinde çalışan sayısı bakımından inşallah deprem öncesi  dönemi yakalayacağız ve hatta üzerine çıkacağız.”

Bakan Işıkhan, toplantıya katılan esnaf ve iş dünyası temsilcilerinin talep ve sorunlarını tek tek dinledi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar