Malatya'da 1 yılda 24 bin yabancı kontrol edilmiş, 516 kaçak tespit edilmiş

Malatya'da 1 yılda 24 bin yabancı kontrol edilmiş, 516 kaçak tespit edilmiş
A- A+

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kernek Parkı’nda faaliyete başlayan Mobil Göç Noktası ve Yeşilyurt ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretlerde Vali Yavuz’a, Vali Yardımcısı Osman Kural, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mahmut Kurtuluş eşlik etti. Vali Yavuz, düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Düzensiz Göçmenlere Karşı Yoğun Mücadele"
Vali Yavuz, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi, yakın coğrafyamızdaki iç savaşlar ve karışıklıklar nedeniyle ülkemize son yıllarda yoğun bir düzensiz göç akını yaşanmıştır. Devletimiz, düzensiz göç politikalarını en iyi şekilde yönetmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda, Malatya Valiliği olarak düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili etkin bir mücadele yürüttüğümüzü ifade etmek istiyorum."

Vali Yavuz, Malatya'da son bir yıl içinde düzenlenen 52 operasyonla, 89 organizatörün yakalandığını ve bunlardan 21'inin tutuklandığını, 36'sının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Ayrıca 705 düzensiz göçmenin yakalanarak geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.

"Mobil Göç Noktaları Görevde"
Vali Yavuz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren hizmete başlayan mobil göç noktalarının etkinliğini vurgulayarak şu açıklamaları yaptı:
“Arkamızda gördüğünüz mobil göç noktaları uygulaması, düzensiz göçmenleri tespit etmek ve tespit edilenleri Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Merkezleri (GÖKSEM) ile geri gönderme merkezlerine teslim etmek amacıyla hayata geçirilmiştir."

Yavuz, bu mobil göç noktalarının turistlerle düzensiz göçmenleri ayırarak işlemlerin hızlıca yapılmasını sağladığını ifade etti ve il genelinde 24.196 yabancının kontrol edildiğini, 516’sının düzensiz göçmen olarak tespit edilip geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini aktardı.

"Göçmenlerin Temel İhtiyaçları Karşılanıyor"
Vali Yavuz, Yeşilyurt ilçesindeki Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ni ziyaret ederek göçmenlerin kabul sürecini ve merkezin çalışmalarını inceledi. Yavuz, göçmenlerin sağlık, barınma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti ve merkezdeki çalışmalara katkıda bulunan tüm ekiplere teşekkür etti.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar