Kırsal Konutlar İçin Kış Hazırlığı

Kırsal Konutlar İçin Kış Hazırlığı
A- A+

Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, AFAD Toplantı Salonu'nda kırsal konutların altyapı ve üstyapı durumunun değerlendirildiği önemli bir toplantı yapıldı. Deprem sonrası yapımı süren konutların tamamlanması ve kış öncesi vatandaşların evlerine yerleşmelerine yönelik kararlar alındı.

Toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapım Dairesi Başkanı Muhammet Pektaş, 13 ilçe kaymakamı, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Ayhan, AFAD İl Müdürü, FEDAŞ ve Karayolları gibi ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Ayrıca, müşavir ve müteahhit firmalar da toplantıda hazır bulundu.

“Depremde Hasar Gören Konutlar Yeniden İnşa Ediliyor”

Vali Yavuz, deprem sonrası yürütülen çalışmaları değerlendirerek şunları söyledi:
“6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde yıkılan ve ağır hasar gören konutlarımızı, iş yerlerimizi devletimizin imkânlarıyla yeniden inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün, kırsal konutların altyapı ve üstyapı durumunu değerlendirmek için bir araya geldik. Bu süreçte eksik kalan noktaları ve koordinasyon sorunlarını ele alacağız.”

Kamu kurumları, yüklenici firmalar ve inşaat faaliyetlerinde çalışan işçilere teşekkür eden Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara da desteklerinden ötürü minnettarlığını ifade etti.

10.706 Kırsal Konutun İnşası Sürüyor

Vali Yavuz, il genelinde 303 mahallede, 1.504 lokasyonda toplam 10.706 kırsal konutun yapımının devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi:
“Bir önceki toplantımızda, firmaların ekip sayılarını artırmaları ve ilerleme oranı %90’ın üzerinde olan köylerde çalışmaların tamamlanması gerektiği kararını almıştık.”

MASKİ’nin 37 köyde altyapı çalışmalarını tamamladığını, 122 köyde ise çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Yavuz, Yatırım İzleme Müdürlüğü’nün de 9 köyde çalışmalara başladığını ve ay sonuna kadar 22 mahallede daha altyapı faaliyetlerinin başlayacağını duyurdu. MASKİ’nin çalışmalarını daha organize bir şekilde yürüttüğü ifade edildi.

3.025 Konutun Kurası Çekildi

Vali Yavuz, kırsal konut projelerinde gelinen noktayı şöyle özetledi:
“3.025 betonarme konutun kurası çekildi. 329 konut %40-70 arası, 1.200 konut ise %70-100 arası ilerleme kaydetti.” Bazı firmaların ekip sayılarında yetersiz kaldığını ve bu firmaların uyarıldığını belirten Vali, çalışmaların hızlanmaya başladığını da ekledi.

Kış Öncesi Teslimat Hedefi

Toplantıda, kış mevsimi öncesi konutların tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmesi amacıyla müteahhit firmalardan işlerin hızlandırılması kararı alındı.

Toplantı, kırsal konut projelerinin daha verimli ilerlemesi için yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar