Çek-Senet Çetesine Eş Zamanlı Operasyon

Çek-Senet Çetesine Eş Zamanlı Operasyon
A- A+

Malatya’da Emniyet ekiplerince Çek-Senet Zorlamasına Karşı Eş Zamanlı Baskınlar Yapıldı.


Malatya Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şube ekipleri tarafından nitelikli yağma suçuna karışan kişilere yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

 İl genelinde farklı tarihlerde gerçekleşen yağma olaylarının faillerini yakalamak amacıyla düzenlenen operasyonda 6 kişi tespit edilerek gözaltına alındı.

Faillerin Kimliği ve Suç Detayları

Soruşturma kapsamında, iki farklı kişiyi zorla 6 milyon TL tutarında çek ve senet imzalamaya zorlayan şahısların M.B., İ.D., E.A., F.T., K.K. ve D.A. oldukları belirlendi. Yapılan operasyonlarda toplam 10 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. K.K. ve D.A.’nın başka suçlardan cezaevinde oldukları tespit edildi. Diğer şahıslar ise gerçekleştirilen baskınlarda yakalandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Polisin ikametlerde yaptığı aramalar sonucunda, faillerin yağma suçuyla bağlantılı olabileceği değerlendirilen çeşitli malzemeler ele geçirildi. Arama sonucunda elde edilen bulgular şöyle sıralandı:7 adet çek/senet, 15 adet tarihi eser 1 tabanca  ve Suçtan elde edildiği değerlendirilen 37 bin 500 TL nakit para

Adli Süreç ve Tutuklamalar

Operasyonun ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.B., E.A. ve F.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Malatya Valiliği: “Huzur ve Güven İçin Mücadelemiz Sürecek”

Valilik açıklamasında, Malatya’daki huzur ve güven ortamının korunması için suç ve suçlularla mücadelenin aralıksız süreceği vurgulandı. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla operasyonların aynı azim ve kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar