İnönü Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

İnönü Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
A- A+

İnönü Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Üniversite genelinde yaklaşık 6 bin beş yüz öğrencinin mezun olduğu tören İnönü Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleşti.

Mezuniyet törenine; Malatya Vali Vekili Reşit Özer Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşüyle devam etti. Kortej yürüyüşünde Filistin bayrakları boy gösterdi.

Törende konuşma yapan İnönü Üniversitesi 2023-2024 Öğretim Yılı Üniversite birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Emine Tonak, birinci olarak mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tonak, üniversite hayatında sağlıklı güvenli ve huzurlu eğitim ortamı sunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, yönetici ve hocalara teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının devamında Emine Tonak “Bilimsel, sanatsal, sportif ve sosyal imkânlarıyla ders içi ve ders dışı zamanlarımızı en verimli şekilde değerlendirmemize imkân sağlayan bu yeşil ve modern kampüste öğrenci olmak hem akademik hem de sosyal başarımıza çok büyük katkılar sağladı. Ayrıca küresel pandeminin en yoğun ve zor zamanları ile asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde Üniversitemiz yönetiminin aldığı doğru ve hızlı kararlarla eğitim ve öğretim hayatımızın aksamadan devam etmiş olmasından duyduğumuz memnuniyeti özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

Mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaklaşık 6 bin beş yüz mezun verdiklerini dile getirdi. Asrın felaketi olan depremler nedeni ile geçen yıl sadece dereceye giren öğrencilerin katıldığı sade bir mezuniyet töreni yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay, bugün ise yüz yüze gerçekleştirilen bir eğitim ve öğretim dönemi sonunda mezuniyet töreni yapmanın büyük coşkusunu yaşadıklarını ifade etti. Rektör Kızılay, bu vesile ile depremde vefat eden başta öğrencilerini, akademik ve idari çalışma arkadaşlarının yanı sıra 54 binden fazla vatandaşı rahmetle andığını söyledi.

“Soykırım Yapan İsrail’i Şiddetle Kınıyorum”

Filistin’de bulunan üniversitelerin mezun verememesi ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay şunları dile getirdi: “Sözlerimin başında söylemek isterim ki, bugün mezuniyet törenimizin coşkusunu istediğimiz gibi yaşamamıza engel olan büyük bir katliam Filistin'de 9 aydır devam etmektedir. Filistin üniversiteleri mezun veremedi. Başta Amerika olmak üzere bazı batılı devletlerin de desteği ile Gazze'de Filistin halkına karşı, İsrail tarafından devam eden soykırım ve katliam vicdan sahibi tüm insanları derinden yaralamıştır. Bu vahşeti ve barbarlığı önleyememenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. İnönü Üniversitesi Rektörü olarak Gazze'de soykırım yapan İsrail devletini şiddetle kınıyorum. Bu zulme destek olanları ve ses çıkarmayanları da sağduyuya davet ediyorum. Filistin halkının direnişini ve bağımsızlık mücadelesini yürekten destekliyorum. İsrail tarafından şehit edilen 37 binin üzerinde Filistinli kardeşimizi rahmetle anıyorum.”

Mezun olan öğrencileri canı gönülden tebrik etiğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er “Sevgili gençler bir insanın kişisel hayatında öğrenme çalışma ve topluma hizmet etme gibi 3 dönemi vardır. Bugün eğitim öğretimle geçen hayatınızın ilk dönemini tamamlamış bulunmaktasınız. Emek verdiniz ve ödülünü mezuniyet ile taçlandırdınız. Şimdi sizler için çalışma ve mesleğinizi icra etme dönemi başlıyor. İdeallerinizi umut ve beklentilerini hayata geçirme yolundasınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Mesleğinizle hem kendinizin hem de ülkemizin yarınlarını inşa edeceksiniz. İyi yetişmiş bireyler olarak ülkemizin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunacaksınız. Bu ülke sizlerin gayretiyle yükselecek, şehirlerimiz sizlerin bilgi birikimi ve mesleki deneyimiyle güzelleşecek. Milletlerin zenginlik ve refah yarışında ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Malatya Vali Vekili Reşit Özer Özdemir kendisinin de İnönü Üniversitesinden mezun olduğunu söyleyerek bu üniversiteden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından tören, 2023-2024 Öğretim Yılı Üniversite Derece Sıralaması’nda dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri takdim ile devam edildi.

Tören kep atma sonrası İnönü Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nun hazırladığı “MFÖ Şarkıları Konseri” ile son buldu.

2023-2024 Öğretim Yılı Üniversite Derece Sıralaması

2023-2024 Öğretim Yılı Üniversite derece sıralaması lisans düzeyinde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Emine Tonak birinci, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Meysa Alchaar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Sıla Nur Tonak ile ikinciliği paylaştı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Sevda Nur Şenel ise üçüncü oldu.

Ön lisans düzeyinde başarı sıralamasında ise, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrencisi Belgin Uğurlu birinci, Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencisi Büşranur Dündar ikinci, Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencisi Melisa Gökçek üçüncü oldu.

Lisans düzeyinde uluslararası öğrenci derece sıralamasında Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Meysa Alchaar birinci, Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Rama Kaddur Osm ikinci, Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma Al Mohdı ise üçüncü oldu.

Ön lisans düzeyinde uluslararası öğrenciler sıralamasında Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencisi Huda Kasem birinci oldu.

Lisansüstü doktora derece sıralamasında Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğrencisi Tuba Gürbüz birinci, Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencisi Ahmed Elhammud ikinci, Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencisi Hüseyin Gökçe üçüncü oldu.

Lisansüstü yüksek Lisans derece sıralamasında ise Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrencisi Yakup Yılmaz birinci, Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencisi Ali Sarıca ikinci, Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrencisi Yakup Cavlak üçüncü oldu.

 

 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar