İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan inceleme ziyareti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan inceleme ziyareti
A- A+

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

Malatya Havalimanı’nda karşılanan İçişleri B:akanı Ali Yerlikaya, AFAD İl Müdürlüğüne geçerek, burada İl Koordinasyon Kurulu’nda Vali Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve yöneticilerle toplantı yaptı.

 Toplantıda Malatya’daki deprem süreci masaya yatırıldı.

Toplantının ardından basın toplantısı yapan Bakan Yerlikaya, AFAD'dan 55 araç, 210 personel, jandarma ve emniyet teşkilatından 3 İHA ve 1 insanlı keşif uçağının bölgedeki çalışmalara katıldığı bilgisini paylaşarak, "Ekiplerimiz anbean gelişmeleri takip ediyor. Şu ana kadar 112 çağrı merkezimize, saat 15.00 itibarıyla 1112 ihbar geldi. Bu ihbarların 963'ü bilgi, 149'u yardım amaçlıdır. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da birer olmak üzere toplam üç binada kısmi çökme meydana geldi. Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır."  dedi.

Bakan Yerlikaya, hastanelerde 43 kişinin gözetim altında tutulduğunu da aktararak, "Depremden etkilenen illerimizde enerji kesintisi yoktur. Altyapı hasar ve su kesintisi ihbarı yoktur" dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar