Hüsükuşağı Kurbanı ve Aşure Lokması Gerçekleştirildi

Hüsükuşağı Kurbanı ve Aşure Lokması Gerçekleştirildi
A- A+

Pütürgelilerin İstanbul’da faaliyet gösteren  önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Hüsükuşağı Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen anma etkinliği yoğun ilgi gördü. 

Hüsükuşağı Derneği tarafından Garipdede Cemevi Bahçesi açık alanında gerçekleştirilen Hüsükuşağı Derneği 2023 Kerbela Şehitlerini Anma Hüsükuşağı Kurbanı ve Aşure Lokmasına Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener,  Hüsükuşağı Dernek Başkanı Sayın Yusuf Usul’un daveti üzerine katılım sağladı. 

Tekederesi Köyü Başkanı Aziz Orhan , Nohutlu Köyü Başkanı Derviş Timurtaş, bölgenin başarılı ve  aynı zamanda Pütürge Sevdalısı İş İnsanı Ramazan Paşahan  ile birlikte İstanbul’da faaliyet gösteren Malatya ve Pütürge STK yönetici ve temsilcileri katıldılar.

Lokma dağıtımının esnasında, GARİP DEDE VAKFI Başkanı ve İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Celal Fırat’ta katılarak Kerbala ve Aşure üzerine bir konuşma yaparak, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

İstanbul Ayakkabıcılar Odası Başkanı olan Pütürgeli Mehmet Karaman ile  Vakıf Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener lokma gününde  vakıf ve bölgedeki çalışmalarla ilgili sohbet ettiler. 

Program sonunda  Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Hasan Hüseyin Şener, Hüsükuşağı Dernek Başkanı Yusuf Usul’a organizasyondan dolayı teşekkürlerini iletti.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

3 yorum yapılmış

  • T.Bülent Erdoğan (8 ay önce)
    Özümüzün geleneklerini yaşatmak gelecek kuşaklarla kurulan en güzel köprü... Çok sevindim. Emeği geçen herkese helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Değiş (8 ay önce)
    Böyle etkinlikler birlik,beraberlik ve dayanışmayı arttırır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çuğlan (8 ay önce)
    Hemşerilerimizin böylece manevi değerler üzere bir araya gelip birliğin ve beraberliğin önemini beyan etmeleri takdir edilecek bi vakıadır.
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar