"Haydi Malatya Reflektörünle Yol Ver Hayata"

A- A+

Malatya Valiliği, tarım araçlarının güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla "Haydi Malatya Reflektörünle Yol Ver Hayata" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında eğitim seminerleri ve reflektör dağıtımları yapıldı.

Malatya Valiliği, 2021-2030 yılları arasında trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını %50 oranında azaltmayı hedefleyen “Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi” ve 2024-2027 “Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” doğrultusunda, tarım araçlarının görünürlüğünü artırmayı amaçlayan bir kampanya başlattı. "Haydi Malatya Reflektörünle Yol Ver Hayata" adıyla başlatılan bu kampanya, tarım araçlarının karıştığı kazaların önlenmesi ve bilinçli yol kullanıcıları kazandırmayı hedefliyor.

Trafik Kazaları ve Hedefler
Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Jandarma sorumluluk bölgesinde, 2024 yılı içerisinde tarım araçlarının karışmış olduğu;

  • 1 ölümlü,
  • 11 yaralanmalı olmak üzere toplam 12 kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda;
  • 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş,
  • 19 vatandaşımız yaralanmıştır.”

Valilik, bu kampanya ile tarım araçlarının görünürlüğünü artırarak, meydana gelebilecek kazaları önlemeyi ve trafik bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

Reflektör Dağıtımı ve Eğitimler
Kampanya kapsamında, Yazıhan İlçe Merkezinde katılımcılara yönelik trafik bilgilendirme semineri verildi. Tarım araçlarının güvenliğini artırmak adına yapılan bu eğitimlerin yanı sıra el broşürleri dağıtıldı ve traktör sürücülerine yönelik özel bir reflektör dağıtım etkinliği düzenlendi.
“Kampanya doğrultusunda, 70 adet traktör römorkuna reflektör takılarak hediye edilmiştir.”

Valilik, tarım araçları sürücülerine yönelik eğitim ve denetimlerin il genelinde devam edeceğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Traktör sürücülerine yönelik eğitim ve denetimlere il genelinde önümüzdeki süreçlerde de devam edilecektir.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar