Güneşin Altın Yumurtası

Güneşin Altın Yumurtası
A- A+

Güneşin Altın Yumurtası M.Orhan Alkaya

Temmuz 13, 2024

Malatya'nın bereketli topraklarından, güneşin altın ışıklarıyla olgunlaşan kayısı, sadece bir meyveden çok daha fazlasıdır. Mağma dergisi yazarı ve kayısı üreticisi M.ORHAN ALKAYA'nın gözünden Kayısı Kitabı, "Güneşin Altın Yumurtası" adlı kitabı

aracılığıyla, kayısının hikayesine ve Malatya coğrafyasın ruhuna bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

fotoğraf: F. Demirtaş 

Hititçe "Melit" (Malatya)"Güneşin Altın Yumurtası" kayısıdan ilham alan Alkaya, kayısı ağacının yaşam döngüsünü tohumdan,  sofraya kadar gelen yolculuğu  fotoğraflarıyla ustalıkla ölümsüzleştiriyor.  Bir yıl boyunca kayısı bahçelerinin zorluğunu ve kahrını çeken üretici ve işçilerin çalışmalarını her anın fotoğraf makinesi ile  doğal halleriyle kayıt altına alıyor.

fotoğraf alıntı : Kitap tanıtım program 12kasım 2016

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey,

M. Orhan Alkaya

"Güneşin Altın Yumurtası" sadece bir meyve değil, bir gelenek, bir tutku ve bir yaşam tarzıdır. Bu eşsiz meyvenin hikayesini Alkaya fotoğraflarla paylaşıyor.

11 Temmuz 2024 tarihinde birlikte yaptığımız gezide  Orhan Alkaya, Akçadağ Levent Vadisinde Yalınkaya köyünün güzelliğini ve bu bölgenin insanlarının emeğini onurlandırmak için yüzlerce kare fotoğraf çekti. Kayısı kitabının ikinci baskısına  hazırlık yapıyor.

Orhan Alkaya'nın fotoğraf kitabı, kayısının hikayesini ve Malatya'nın  ruhunu etkileyici bir şekilde sunuyor. Bu eşsiz meyvenin ve bölgenin güzelliğini keşfetmek için bu kitabı okumanız ve fotoğrafları incelemeniz şiddetle tavsiye ediyorum.

Yazı ve fotoğraflar : Fikri Demirtaş 


 

KAYNAK :
https://fikridemirtas44.blogspot.com/2024/07/gunesin-altn-yumurtas-kaysnn-hikayesi.html

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar