"Esnaf bu yükün altından kalkamaz”

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'da toparlanamayan esnaf için mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini belirterek, vergi borçlarının silinmesinin elzem olduğunu vurguladı.

A- A+

Malatya İş İnsanları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkileriyle halen toparlanamayan Malatya esnafı için mücbir sebep süresinin uzatılması çağrısında bulundu. Akdaş, Malatya'da ticaret merkezinin büyük bir bölümünün yıkıma uğradığını ve esnafın konteyner işyerlerinde düşük cirolarla ayakta kalmaya çalıştığını ifade ederek, “Eğer mücbir sebep birkaç yıl daha uzatılmazsa esnaf bu yükün altından kalkamaz” dedi.


MİAD Başkanı Yunus Akdaş, bölgede esnafın yeni işyerlerine kavuşması ve insanların evlerine yerleşmesinin ardından vergi borçlarının ödenebileceğini belirterek, “Yetkililer bu gerçeği görmeli, mücbir sebep süresi uzatılmalı ya da birikmiş vergi borçları affedilmeli. Aksi takdirde, bölgedeki esnaf ciddi bir moral bozukluğu yaşayacak ve bu durum yeni sıkıntılara yol açacaktır” şeklinde konuştu. Akdaş, depremin ardından geçen 19 aya rağmen Malatya'da birçok esnafın halen yeni işyerlerine kavuşamadığını vurgulayarak, "Esnafımızın sesi duyulmalı ve mücbir sebep süresi mutlaka uzatılmalıdır" dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar