MTÜ İHA Eğitimi Yetkisi Aldı

MTÜ İHA Eğitimi Yetkisi Aldı
A- A+

 Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İHA-0 ve İHA-1 ticari sınıfında insansız hava aracı eğitimi verme yetkisini aldı. Malatya'da ilk ve tek olan bu yetki, bölgedeki İHA pilotu adaylarına yeni fırsatlar sunacak.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ), Sivil Havacılık alanındaki katkılarına bir yenisini daha ekleyerek, İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi almaya hak kazandı. Bu yetki, üniversitenin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜSEM) tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onayıyla verildi. Malatya’da bir ilk olan bu yetkiyle, insansız hava aracı kullanmak isteyenlere teorik ve pratik eğitimler verilecek.


MTÜSEM’in aldığı yetki sayesinde, Malatya ve çevresindeki İHA meraklıları, ticari sınıfta İHA pilotu olmak için gerekli eğitimleri alabilecekler. İHA-0 ve İHA-1 kategorilerindeki insansız hava araçları için SHGM tarafından yetkilendirilen bu eğitim, profesyonel gelişim ve İHA uçuş operasyonları için büyük bir fırsat sunuyor. Eğitimler hakkında detaylı bilgiye ve kayıt işlemlerine MTÜSEM’in resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar