"Entelektüel dünyanız ne kadar iyiyse kendi alanınızda o kadar tecrübeli olursunuz"

A- A+

İnönü Üniversitesi ile Turkcell Akademi işbirliğinde öğrencilerin kariyer planlaması için panel gerçekleştirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay öğrencilerle bilgi ve tecrübe paylaşımı yapan eğitmenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kariyer panelinin önemine vurgu yapan Rektör Kızılay “Üniversite olarak iki konuda sürekli yoğunlaşıyoruz. Birisi geleceğin meslekleri, diğeri ise mesleklerin geleceği. İlerleyen yıllarda yeni meslek alanlarının ortaya çıkacağı aşikar. Bu nedenle bu sertifika programlarının değeri daha da artıyor. Çünkü bu programlar olabildiğince ufkunuzu genişleterek sizleri geleceğe hazırlıyor.” dedi.

Daha sonrasında konuşan Erkan Durdu da özgeçmişinden bahsederek tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin hayal gücünü genişleterek daha güçlü bir şekilde geleceğe hazırlamak amacında olduklarını söyleyen Durdu “Hayatı yaşamak, tadını çıkarmak ve zevk almak önemli. Keyif alın çünkü keyfini almadığınız hiçbir şey sizi hedefe ulaştıramaz. Ancak bu güzellikleri tadabilmek için biraz efor sarf etmek gerekiyor. Örneğin öğrenciyseniz derslerinizi iyi öğrenmeniz gerekir. Bir diğer önemli husus ise entelektüel olarak da kendinizi iyi geliştirmeniz. Çünkü entelektüel dünyanız ne kadar iyiyse siz de kendi alanınızda o kadar başarılı, bilgili ve tecrübeli bir uzman olursunuz. şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Durdu, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Panel sonunda “Kahoot” isimli çevrim içi yarışmasına soruları yanıtlayarak dereceye girenlere  hediyeleri takdim edildi. Turkcell Akademi’nin verdiği eğitimler sonrası sertifika alan öğrenciler kep attı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun pasta kesimi sonrası program sona erdi. /İNÜHABER

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar