En Zehirli Örümcek Akçadağ'da Görüldü

En Zehirli Örümcek Akçadağ'da Görüldü
A- A+

Türkiye’nin farklı yerlerinde görülen  ve Dünya’nın en zehirli örümceği olarak bilinen loplu örümcek (argiope lobata), Malatya’nın Akçadağ ilçesinde fotoğraflandı. Aynı örümcek türü Eylül 2023’de ise Kale ilçesinde de görüntülenmişti. 

Zehirli olma özelliği nedeniyle görenleri tedirgin eden, loplu örümcek, Akçadağ ilçesinde Avukat Kemal Aksüt tarafından cep telefonu ile fotoğraflandı.

Loplu örümcek, bölgede son olarak 1 gün önce Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Eskiköy’de fotoğraflandı. 

-Bölgede sık sık görüntüleniyor 

Elazığ’ın Baskil ilçesi Gemici köyünde Eylül 2023’de görüntülenen Loplu örümcek, Eylül 2023 yılında Malatya’nın Kale ilçesinin Salkımlı Mahallesinde de kaydedilmişti. 

Bu arada, argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceği ifade ediliyor. 

Dünya genelinde Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydedildi. 

malatyayenises.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar