Ehliyet Sınavına Kopya Düzeneği İle Girdi

Ehliyet Sınavına Kopya Düzeneği İle Girdi
A- A+

Ehliyet alabilmek için sınava kopya düzeneği kurarak giren bir kişi Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince suçüstü yakalandı. Ayakkabısını altında cep telefonu çıkan şüphelinin kulak içi mikro kulaklıkları ise hastaneye götürülerek çıkartıldı. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu  (E-MTSK) sınavlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak geniş çaplı bir araştırma yürütüldü.

Malatya Halk Eğitim Müdürlüğü E-Sınav merkezinde düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) sınavlarına yönelik yapılan analiz ve detaylı saha çalışmaları neticesinde kopya düzeneği kullanmak suretiyle sınava gireceği tespit edilen Y.D. isimli şahsın ayakkabısının tabanına yerleştirdiği düzenek ve mikro kulaklık sayesinde dışarıdan N.A. isimli şahıs ile bağlantı kuracağı tespit edildi. Sınav anında yapılan operasyonla her iki şüphelide suçüstünde yakalandı.

Şüpheli şahsın kulağındaki mikro kulaklık hastaneye götürülerek cerrahi makas ile çıkartıldı. 

Şüphelilerden toplam 3 adet Kulak İçi Kulaklık, 2 adet Kulaklıklara ait Pil ve 3 adet Uzaktan Bağlantı Sağlayan Akıllı Cep Telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan organizatör olduğu tespit edilen N.A. isimli şüpheli çıkartıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar