"Çocuk Hakları Durağı" Kuruldu

A- A+

Malatya'da çocuk haklarına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla "Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği" gerçekleştirildi. Vali Yavuz, çocukların korunması ve haklarının geliştirilmesinin insanlığın geleceği için önemine vurgu yaptı.

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Valilik önündeki toplu taşıma durağında "Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği" düzenlendi. Etkinliğe, Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in eşi Sevgi Er, çeşitli kamu kurumlarından yetkililer ve öğrenciler katıldı.

"Çocuklarımızın Geleceği İçin Çalışıyoruz"

Etkinlikte konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, çocuk haklarının korunmasının toplumsal ve insani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Yavuz, "Çocuk hakları sözleşmesi 1995 yılında TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Her bir insanın doğuştan sahip olduğu doğal hakların korunması ve geliştirilmesi, hem toplumların hem insanlığın geleceğine yapılan bir yatırımdır. Çocuklarımızın güvende olması, iyi bir eğitim alması ve sevgi ile şefkatten yoksun kalmaması hayati önemdedir" dedi.

"Dijital Bağımlılığa Karşı Önlem Almalıyız"

Yavuz, dijital çağın getirdiği tehlikelere karşı da uyarılarda bulunarak, "Evlatlarımızı dijital bağımlılık başta olmak üzere her türlü bağımlılıktan koruyacak yaklaşımlar geliştirmek zorundayız. Onların fiziksel, ruhsal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızı önemseyen bir toplum olarak, haklarının bilinmesi ve korunması konusunda daha fazla bilinç oluşturmalıyız" diye konuştu.

Hediyelerle Son Buldu

Etkinlik, çocuklara Vali Yavuz ve diğer katılımcıların hediyeler sunmasının ardından sona erdi. Toplumda çocuk haklarına yönelik farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar