Çenç Operasyonunda Tutuklu Sayısı 6'ya Yükseldi

Çenç  Operasyonunda Tutuklu Sayısı 6'ya Yükseldi
A- A+

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, depremlerde ağır hasarlı araçların motor ve şase numaralarını, aynı marka- model hacizli, çalıntı araçlara vurarak bunları piyasaya süren change (çenç) şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda tutuklu sayısı 6’ya yükseldi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; Asayiş Şubesi ekiplerince 6 Şubat depreminde ağır hasar alıp kullanılmaz hale gelen araçların motor ve şase numaralarını hacizli, çalıntı ve yurtdışından getirilen bire bir aynı model ve marka araçlar üzerinde change işlemi yaparak piyasaya süren şebeke yönelik olarak 6 ay süren çalışmaların ardından operasyon yapılarak, çökertilmişti. 

Asayiş Şubesi ekiplerinin Malatya merkezli İstanbul, Bursa, Isparta, Hatay illerinden 10  adrese operasyon düzenleyerek 11 şüpheliyi gözaltına alırken, 1 şüpheli ise Suriye'nin Afrin Kentinde yakalanıp getirilmişti.

Operasyonda şebekenin change işlemi yaptığı 47 araca el konulmuştu.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nce Asayiş Şubesi'nin operasyonu sonucunda Emre K. (29), Kadir B. (32), Mahmut A. (55), Burak A. (27) ve Nurettin A. (31) adlı 5 şüphelini tutuklanmasını ardından  gözaltına alınan Kürşat K. adlı şüphelinin daha tutuklandığı bildirildi. Soruşturmada 6 şüpheli ise serbest kalmıştı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar