Arguvan'da hasat zamanı... Lavanta tarlasında hasat dönemi başladı...

Arguvan'da hasat zamanı... Lavanta tarlasında hasat dönemi başladı...
A- A+

Malatya’nın Arguvan ilçesinde susuz tarımı yaygınlaştırmak ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için ekilen lavanta tarlasında hasat dönemi başladı.

Arguvan ilçesinde, yetiştirme kolaylığı ve ekonomik getirisi dolayısıyla kıraç arazilerin değerlendirilmesi için 42 dönüme ekilen lavantalar görsel şölen oluşturuyor. Mor renge bürünen doğal fotoğraf stüdyosunu andıran ve fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak yeri olan lavanta tarlasında hasat dönemi başladı. Lavanta hasadının başlaması nedeniyle Arguvan Belediyesinin düzenlediği hasat gününe, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yetkililer ve çalışanlar katıldı.

Lavanta bitkisinin turizm açısından Arguvan’a değer kattığını ifade eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Bugün lavantamızın hasadını başlatacağız. Çok önemli bir bitki Arguvan’a turizm anlamında farklı bir değer katan ilerde de turizm anlamında ciddi katkıları olacak olan bir bitki. Bölgede geliştirmeye güzelleştirmeye çalışıyoruz. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda buraya lavantanın ve diğer uçucu bitkilerin nane, kekik gibi ürünlerinde yağını çıkarabilmek için bir tesisleşme noktasında da çalışmalarımız var." dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar