Milli gururumuz Hatice, Akdeniz Oyunlarında da Şampiyon...

Milli gururumuz Hatice, Akdeniz Oyunlarında da Şampiyon...
A- A+

Cezayir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda Malatyalı milli boksör Hatice Akbaş, kadınlar 54 kiloda altın madalya elde etti.

Oran kentinde gerçekleştirilen organizasyonda milli boksör Hatice Akbaş, kadınlar 54 kiloda Karadağlı Bojana Gojkovic ile karşılaştı.

Rakibini yenmeyi başaran ay-yıldızlı boksör, altın madalya kazandı.

Akbaş, Dünya şampiyonluğunun ardından Akdeniz Oyunları'nda da altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu oldu.

Malatya Akçadağlı 21 yaşındaki milli boksör Hatice Akbaş, Akdeniz Oyunları'nda kadınlar boksta altın madalya kazanması sonrasında sosyal medyada tebrik mesajları ile kutlandı.

Milli boksör Hatice Akbaş'a hemşerilerinden sevgi seli

HATİCE AKBAŞ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Malatya Akçadağ doğumlu Hatice Akbaş, 21 yaşında ve 54 kilodadır…

Babasının yönlendirmesiyle 10 yaşında muay thaiye başlayan 21 yaşındaki Hatice Akbaş, ayrıca boks ve kick boksla da ilgilendi.

Hatice, muay thaide Türkiye ve Balkan, kick boksta Türkiye şampiyonluğu kazandı, boksta ise 2016 yılında düzenlenen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Hatice Akbaş, kendisi 10 yaşındayken babasının spor salonu açtığını söyledi.

Kendisinin de iki kardeşiyle spor salonuna gittiğini dile getiren milli boksör, "2016 yılında yıldızlarda ilk kez Türkiye Şampiyonası'na katıldım ve şampiyon oldum. Daha sonra milli takıma gittim. Avrupa şampiyonu oldum. 2018 yılında da uluslararası turnuvada şampiyon oldum." diye konuştu.

Babası Kerem Akbaş'ın yönlendirmesiyle küçük yaşta dövüş sporlarına ilgi duymaya başladı, antrenörlüğünü de babası üstlendi. Boks, kick boks ve muay thai da muhtelif kategorilerde Türkiye şampiyonluklarına sahip olan Akbaş, 2011-2019 arasında boksta 3, kick boksta 4 ve muay thai da 3 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. 46 kilo seviyesinde Avrupa Şampiyonluğunu da ulaşırken, waikuru branşında da Balkan Şampiyonluğunu kazanmıştı.

 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar