Arguvan'da 100 Yetiştiriciye Süt Sağım Makinesi

Arguvan'da 100 Yetiştiriciye Süt Sağım Makinesi
A- A+

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Arguvan'da tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için çeşitli temaslarda bulundu. 

-"Ürün kalitesi yükseliyor"

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve Arguvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ ile birlikte DAP İdaresi’nin desteğiyle kurulan Hububat-Bakliyat Eleme-Paketleme, Yem Kırma ve Ezme Tesisini ziyaret eden Akar, modern tarım makineleri sayesinde ürün kalitesinin artırıldığını ve çiftçilerin nitelikli tohumlara daha kolay ulaşabildiğini belirtti. 

 Akar, "Arpa, buğday olmak üzere nohut, fasulye, kinoa ve aspir gibi hububat ürünlerinin elemesi yapılan tesiste modern tarım makineleri sayesinde, hem zamandan tasarruf sağlanıyor hem de ürün kalitesi yükseliyor. Bu vesileyle, Arguvan’da çiftçilerimizin nitelikli tohuma ulaşması için büyük çaba sarf eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."  dedi.

-100 Yetiştiriciye Süt Sağım Makinesi 

 Arguvan’da düzenlenen törenle, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yetiştiricilere 100 adet süt sağım makinesi teslim edildi. 

Törene Arguvan Kaymakamı Seher Söyler, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ ve Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk de katıldı. 

Ayrıca Osman Akar, S.S. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek tarımsal kalkınma projeleri hakkında bilgi aldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar