Arapgir'in Tescilli Ürünü 12'yü Yükseldi

Arapgir'in Tescilli Ürünü 12'yü Yükseldi
A- A+

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi. Arapgir Peynirli Ekmek ile birlikte Arapgir ilçesinde  toplam 12 ürün Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış oldu.

Arapgir’in gastronomi değerlerinin ön plana çıkması ve gastronomi şehri olması konusunda birçok faaliyet gerçekleştiren Başkan Haluk Cömertoğlu’nun talimatıyla, bu ürünlerin; kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesinin korunmasının sağlanması için Coğrafi İşaret başvuruları yapılıyor. 

“Arapgir Peynirli Ekmek” gerçekleştirilen başvuru sonucunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak tescillendi. 

Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu; ‘’Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme içme alışkanlıkları, turizm destinasyonunun pazarlanmasında önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda yılın on iki ayına yayılma imkanı bulunan gastronomi turizmi de günümüzde turizmin yükselen eğilimleri arasında yer almaktadır. Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Arapgir tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentlerin başında gelmektedir. Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de kuşkusuz yemek kültürüdür. Bu bağlamda belediyemiz Arapgir’in enfes lezzetlerini, geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşıma görevi üstlenmiştir’’.  dedi.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmış olan Arapgir Pestil Kavurması, Arapgir Deli Kız Baklavası, Arapgir Akıtma Bıcıği, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Arapgir Dolaması, Arapgir Tandır Kebabı, Arapgir Manusa Dokuması, Arapgir Pohmutu, Arapgir Kakuku, Arapgir Mor Reyhanı ve Arapgir Köhnü Üzümü’nün ardından Arapgir Peynirli Ekmek’te tescillenerek listeye eklenmiş oldu. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar