Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı
A- A+

Arapgir Belediyesi, mülkiyetine ait arazilerde Mor Reyhan hasadını gerçekleştirdi. Türkiye'nin coğrafi işaret belgesi alan ilk bitkisi olan Mor Reyhan, Arapgir’in tarımsal zenginliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.


Arapgir Belediyesi, sahip olduğu arazilerde ekimini gerçekleştirdiği Mor Reyhan bitkisinin hasadına başladı. Türkiye bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olma özelliği taşıyan Mor Reyhan’ın yeni dönem hasadı, ilçede büyük bir heyecanla karşılandı. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Mor Reyhan’ı çiftçilerle sözleşmeli ekim modeli üzerinden üretmeye devam ettiklerini belirterek, belediyeye ait tarlalardan elde edilen ürünlerin yanı sıra üreticilerden alınan Mor Reyhanların da yüksek katma değerli ürünlere dönüştürüldüğünü ifade etti.


Mor Reyhan, sahip olduğu 200’ün üzerinde aromatik değeri ve güçlü antioksidan özelliği ile sadece Arapgir için değil, tüm Türkiye ve dünya için önemli bir ürün olarak öne çıkıyor. Mor Reyhan, çay, baharat, kozmetik, kuruyemiş ve reçel gibi birçok alanda kullanılarak Arapgir Belediyesi Yöresel Ürünler Kurutma ve Paketleme Tesisi’nde işlenip tüketime hazır hale getiriliyor. Belediye Başkanı Cömertoğlu, Mor Reyhan'ın adını ülkemizde ve dünyada daha fazla duyurmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, Arapgir'in bu değerli bitkisini tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar