“Akademik Kariyerde Uluslararası Fırsatlar”

“Akademik Kariyerde Uluslararası Fırsatlar”
A- A+

İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Mezun Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Talha Çiçek’in konuşmacı olduğu “Akademik Kariyerde Uluslararası Fırsatlar” konferansı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’nde gerçekleştirilen konferansa İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Konferans Doç. Dr. M. Talha Çiçek’in kısa özgeçmişinin anlatılmasıyla başladı.

Doç. Dr. M. Talha Çiçek, yabancı dil öğrenirken, akademik çalışmalarını araştırıp yazarken iş paketi modeli kullandığını dile getirdi. Bu modelde bir işle uğraşırken ona yoğunlaştığını ve başka bir işe geçmediğini söyleyen Talha Çiçek, Osmanlı Dönemi ve Sonrası Modern Ortadoğu Tarihi konusundaki araştırmalarında öğrendiği yabancı dillerin farklı kaynakları okumada yardımcı olduğunu kaydetti.  

Makalelerini yurt dışında da yayınladığını ve makalelerini yazarken yurt içinden ve yurt dışından burs aldığını ifade eden Çiçek, son olarak herkesin aynı olduğunu, öğrencilerin de kendisi gibi olabileceğine değinerek şunları söyledi: “Bu çalışmalar nasıl yapılıyor diye merak ediyorsanız? Sadece disiplinli bir şekilde ne yapacağını bilerek çalışmak, iş paketinde denildiği gibi onu bitirip bir sonrakine geçmek ve dil öğrenmek. Disiplinli ve yoğun bir şekilde çalıştığınız zaman aslında bunlar çokta ulaşılmaz şeyler değiller. Hepimizin  yapabileceği şeylerdir.

Konferans soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi. / İNÜHABER

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar