"Afet Bölgesi" ilan edilmeli

A- A+

6 Şubat depremlerinin ardından geçen 19 ayda, Malatya’nın hala şantiye görünümünde olduğunu belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm projelerinin beklenen hızda ilerlemediğine dikkat çekti.

 Sadıkoğlu, şehri terk eden 112 bin kişinin geri dönmesi için inşaat çalışmalarının hız kazanmasının elzem olduğunu ve yerinde dönüşüm çalışmalarının yeterli teşviklerle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm için verilen 1 milyon 500 bin TL hibe ve kredi miktarının, artan inşaat maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını ve inşaatlardaki %20 KDV oranının süreci zorlaştırdığını vurguladı.

Başkan Sadıkoğlu, yerinde dönüşümün hızlandırılması için inşaat işlerinin her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulmasının şart olduğunu belirterek, Malatya’nın 6306 sayılı kanun kapsamında "Afet Bölgesi" ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu talebin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletildiğini ve sürecin takipçisi olacaklarını ekledi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar