Yazıhan Besi OSB için yatırım çağrısı

Yazıhan Besi OSB için yatırım çağrısı
A- A+

Yazıhan İlçesi Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, yatırımcılar için başvuruları 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle almaya başlayacak. 

Yazıhan İlçesi Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Yazıhan Kaymakamlığı Ş. Er. Eyüp Hacıoğlu toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve üyeler katıldı. 

- Parsel metrekare birim maliyeti 125 TL olarak belirlendi

Toplantıda;  Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesine ait altyapı ve elektrik dağıtım şebekesi işine ait ihale, sözleşme ve yer teslimi yapılan ve yüklenici firma tarafından 21 Kasım 2022 tarihinde başlanan çalışmalarda gelinen son durum ile ilgili, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapıldı.

Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas ( Besi) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından  Organize Sanayi Bölgesi arsa tahsisi için belirlenen parsel metrekare birim maliyeti 125 TL olarak belirlendi. Toplantı da 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ön tahsislerin başlayacağı ve belirlenen miktarın defaten ödeneceği kaydedildi.

-16 bin 750 adet hayvan kapasiteli olacak 

Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas ( Besi) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti açıklaması şu şekilde, “Hayata geçirilecek olan Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesinde; Hayvancılık sektörüne yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin önü açılacak ve yatırımcılar yatırım yaptıkları sektörü daha iyi analiz edebileceklerdir. Uygun ırklar kullanılarak ilimizin kırmızı et üretim kapasitesi artırılacaktır. Organize Sanayi Bölgesinde mesleki eğitim almış konusunda uzman kişiler görev alacağından sağlıklı, kaliteli ve kontrollü üretim gerçekleştirilecektir. İlimizde sulamaya açılacak alanlarla birlikte kaliteli kaba yem bitkileri yetiştirilmesine imkân tanıyacaktır. Malatya ilimizde ve bölgemizde önemli miktarlarda yapılacak hayvansal ve bitkisel üretim ekonomiye katma değer sağlayacaktır. Kurulacak biyogaz tesisi ile işletmenin enerji ihtiyacı karşılanacak ve biyogaz tesisinde çıkan fermente olmuş çiftlik gübresinin bitkisel üretimde kullanılması bitkisel üretimde verim artışını olumlu yönde etkileyecektir. 16 bin 750 adet hayvan kapasiteli 99 besi işletmesinin yanı sıra bir adet 150 baş hayvan kapasiteli et kombinesi, bir adet soğuk hava deposu ve 3 adet toplamda 5 mw. güce sahip olacak biyogaz tesisi, 1 adet yem fabrikası bulunacak ve toplamda 600 kişilik istihdam sağlanacaktır.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar