TÜRMOB Genel Başkanından Malatya'nın Deprem Muhasebesi

TÜRMOB Genel Başkanından Malatya'nın Deprem Muhasebesi
A- A+

Malatya’da incelemelerde bulunan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu,  “Şunu içtenlikle söyle bilirim ki bu gördüğümüz manzara gerçekten Malatya için çok üzücü. Bölgede gördüğümüz durum bize Malatya’nın maddi kayıplarının tahmin edilenden çok fazla olduğunu gösteriyor. Şehrin yeniden ayağa kalkması için bizlerle birlikte tüm yönetim ve siyasi kadrolarının da caba sarf etmesi ve birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor.” Açıklamasını yaptı.

 

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’da faaliyette bulunan Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerinin durumunu görmek ve onların sorunlarına çözüm bulmak üzere Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve İstanbul SMMMO Başkanı Erol Demirel, Malatya’ya geldi.

 

TÜRMOB Heyeti, Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke ve yönetim kurulu üyeleri, önceki dönem Malatya SMMM Oda Başkanı Yeminli Mali Müşavir M. Bahadır Altaş ve Nuh Boyraz ile çok sayıda meslek mensubu tarafından karşılandı.

 

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu  ve beraberindeki heyet Yakınca bölgesi Ankara yolu üzerinde bulunan Mali Müşavirler Konteyner İş merkezinde Malatya SMMMO üyeleri ile bir araya gelen 

 

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu , “Değerli meslektaşlarım öncelikle aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Depremin ilk gününden itibaren hep sizlerin yanında olmaya gayret sarf ettik. Malatya ya depremin ilk günlerinde de gelmiştik tabi kış günüydü. Sizler ile bir araya gelme imkanımız olmadı fakat biz hep Serdar başkan ile o günden beri neler yapabiliri görüştük ve güzel bir dayanışma örneği göstererek en iyisini yapmaya çalıştık. Çalışma ortamının oluşturulmasında bu alan güzel bir yer olmuş. Bu konuda Serdar başkanı ve oda yöneticileri çok emek verdiler. Bugün bir nebzede de yüzümüz gülse de acımızdan dolayı içimiz kan ağlıyor. Depremden dolayı kayıplarımız var kaybettiklerimize Allahtan rahmet ve sizlere başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi. 

 

-“Ankara’dan Malatya ve Kahramanmaraş için olumsuz görüş beyan ediliyor”

 

Kartoğlu şunları söyledi, “Deprem unutuluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz bu acılar unutulmasın diye ciddi bir çaba içindeyiz. Yönetici kademesi ve siyasiler özellikle bürokraside unutmasın diye geçtiğimiz hafta deprem bölgesi ile ilgili bir kalkınma eylem planı oluşturduk ve yetkililer ulaştırdık bu kalkınma modelinin takipçisi olacağız. Bu konuda ilk temelin atılması konusunda verdiği emek ve destekleri içinde Bahadır Altaş Başkanımıza teşekkür ederiz. Mücbir sebep halinin uzatılması için çaba sarf etmekteyiz. Fakat üzülerek belirtmek isterim ki Ankara’dan Malatya ve Kahramanmaraş için olumsuz görüş beyan ediliyor. Bu konuda çok zorlanıyoruz Öncelikli beklentimiz mücbir sebebin uzatılmasıdır. Bizim siyasi ve bürokrasi ile yapmış olduğumuz tüm görüşmelerdeki ilk gündem maddemiz deprem bölgesinin sorunlarıdır. Meslek örgütü olarak biz deprem ile ilgili ilk günden bugüne kadar maddi ve manevi desteklerimizin yanında işyerlerini kaybeden meslek mensupları için büro ihtiyaçlarının karşılanması içinde her türlü gayreti göstermekteyiz. Bugün için ihtiyaç duyduğunuz malzemeler hazırlandı ve en kısa sürede sizlere ulaştırılacaktır. Tekrar geçmiş olsun Allah bir daha ülkemize ve bizlere böyle bir felaket ve acı yaşatmasın.”

 

-TÜRMOB  Genel Başkanına Teşekkür 

 

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ise konuşmasında “Depremin ilk gününden itibaren her zaman yanımızda olan genel başkanımıza, genel sekreterimize ve İstanbul oda başkanımız şahsında tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler ile her zaman irtibat halinde oldular sorunlarımıza duyarsız kalmadılar. Depremin ilk haftasında sayın genel başkanımız yine gelmişti, bugün tekrar aramızda ve bizlere destek için buradalar. Ben sizlerin huzurunda sayın genel başkanımıza, sayın genel sekreterimize ve İstanbul oda başkanımıza tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi 

 

-Malatya’nın Maddi Kayıpları Görünenden Çok Daha Fazla”

 

Malatya da ki Mali Müşavirler için hazırlanan Konteyner İş merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra Malatya SMMMO Oda başkanı Serdar Böke ve yönetim kurulu üyeleri şehirde incelemeler yapan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Malatya’nın maddi kayıplarının tahmin edilenden çok fazla olduğunu gördüklerini ifade etti.

 

Kartaloğlu “Şunu içtenlikle söyle bilirim ki bu gördüğümüz manzara gerçekten Malatya için çok üzücü. Bölgede gördüğümüz durum bize Malatya’nın maddi kayıplarının tahmin edilenden çok fazla olduğunu gösteriyor. Şehrin yeniden ayağa kalkması için bizlerle birlikte tüm yönetim ve siyasi kadrolarının da caba sarf etmesi ve birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Depremin açtığı yaraları ve yaptığı tahribatı yerinde görmeden ve bizzat burada yaşayanlarla istişare etmeden çözüm üretemeyiz.  Bu konuda hepimiz bir destek içinde olmayız. İstihdam teşviklerinden barınma sorununa kadar ticari hayatın canlanması için hep birlikte caba sarf etmeliyiz. İllerde odalarımız ve meslek mensuplarımızla birlikte TÜRMOB olarak biz buna hazırız.” dedi

 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar