Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Eylem Yapacak

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Eylem Yapacak
A- A+

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavir Odaları Birliği  (TÜRMOB) TBMM görüşülmekte olan vergi ve cezalarda artış öngören kanun tasarısı ile enflasyon düzeltmesi işleminin geçici vergi döneminde değil yıllık olarak yapılması kapsamında  Hazine ve Maliye bakanlığı ile Gelir Idaresi Başkanlığı yetkilileri görüşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine meslek mensupları tarafından gelen talep doğrultusunda 1 Ağustos 2024 tarihinde saat 14.00 de Türkiye genelinden gelecek olan serbest muhasebeci mali müşavir ile yeminli mali müşavirlerin katılımı ile Ankarada Anıtpark da  bir araya gelerek demokratik tepki koyacaklar.


Konu ile ilgili değerlendirme yapan önceki dönem Malatya SMMM odası başkanı  YMM Mustafa Bahardır Altaş Türmob'ün bu kararının doğru ve yerinde olduğunu belirterek "TBMM görüşülmekte olan vergi ve cezalarda artış öngören kanun tasarısı ile enflasyon düzeltmesi işleminin geçici vergi döneminde değil yıllık olarak yapılması kapsamında kanun değişiklerinde Türmob taleplerinin siyasi parti ayırt etmeksizin tüm milletvekillerinin destek vermesini bekliyoruz" dedi.
Altaş bu konuda Malatya milletvekillerine mesaj göndererek destek istedi. 


Altaş'in mesaji şöyle; "Ceza devleti değil hukuk devletiyiz. TBMM milletin ve meslek mensubunun sesine kulak vermeye haklı taleplerini dikkate almaya sizleri davet ediyoruz.Devletin dini adalettir bunu sakin unutmayın. Gelir dağılımında ve vergide adalet için Hazine ve Maliye bakanlığınca yapılan dayatma hayır diyeçeğinizi bekliyoruz."

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar