Sahte savcı ve polis vatandaşı 500 bin TL dolandırdı

Sahte savcı ve polis vatandaşı 500 bin TL dolandırdı
A- A+

Malatya’da bir vatandaşı arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 500 bin TL dolandıran 2 şüpheli 145 saatlik kamera videolarının çözümünde tespit edildi.

Malatya’da 12 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen olay da, R.D. adlı vatandaşı arayan iki kişi kendilerini polis ve savcı olarak tanıttılar. R.D.’yi “Banka hesabınızda şüpheli işlemler yapıldı” şeklinde korku ve paniğe sürükleyen 2 şüpheli, vatandaşı yönlendirmeleri sonucu 500 bin TL değerindeki ziynet eşyasını Paşaköşkü Muhtarlığı yan kısmında bulunan parka getirmesini istediler.

Polisi yada her hangi bir yakınını aramayan R.D., 500 bin TL tutarındaki ziynet eşyalarını götürüp 2 şüpheliye teslim etti. 

Dolandırıldığının farkına vararak şikayetçi olan R.D.’nin ifadesi sonucu harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Ekipleri 145 saatlik kamera görüntüsü incelemesi sonucu olayı gerçekleştiren iki şüpheliyi H. A. ve S. E. B. Olarak tespit etti. 

Asayiş Şubesi ekiplerinin olaydan 8 gün sonra tespit ettiği 2 şüpheli düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin evinde yapılan arama da dolandırıcılıkta elde edilen para da bulundu. 

H. A. ve S. E. B. İşlemlerin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi. Her iki şüpheli de Nitelikle Dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar