Pütürge'ye hayırseverden kütüphane

Pütürge'ye hayırseverden kütüphane
A- A+

kubbedagi.com

Pütürge Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde hayırsever katkısı ile Kader Aksu adına kütüphane açıldı.

Hayırsever Begüm Celayir tarafından annesi Kader Aksu adına Pütürge Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yaptırılan Kader Aksu Kütüphanesi’nin açılış törenine Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Pütürge İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Oğuz, Begüm Celayir ve ilçe protokol üyeleri katıldılar.

Kaymakam Özen günün anısına hayır sever Begüm Celayir’e teşekkür plaketi takdim etti. 

Bu arada, açılan kütüphaneye kitap bağışlamak isteyenler kitaplarını Pütürge Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne ulaştırabilecekleri kaydedildi.  

-Kader Aksu…

Bu arada Kader Aksu ile ilgili olarak paylaşılan bilgi ise şu şekilde: 

Kader Aksu, 1960 yılında Malatya ilinin Pütürge ilçesine bağlı Gözlüce köyünde dört çocuklu bir ailenin en küçük kızı olarak dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini İstanbul Kadırga İlköğretim Okulu'nda tamamladı. İlkokulu bitirdikten sonra geçimini sağlamak ve ailesine destek olmak için çalışmaya başlayan Kader Aksu 42 yıllık çalışma hayatını, kitaplarla iç içe ve farklı yayın evlerinde çalışarak geçirdi. Aksu'nun yaşamı, 2020 yılı Kasım ayında kanser tedavisi gördüğü hastanede Covid ile son buldu.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar