Pütürgeli öğrencinin ekibi Türkiye ikincisi oldu

Pütürgeli öğrencinin ekibi Türkiye ikincisi oldu
A- A+

Malatyalı-Pütürgeli üniversite öğrencisinin de yer aldığı ekibin geliştirdiği proje Teknofest - Jet Motor Tasarım yarışmasında, 258 takım arasından İkincilik ödülü aldı.

Pütürge'nin Nohutlu Mahallesinde olan Mehmet Adıyaman’ın da yer aldığı Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 5 öğrencinin kurduğu ALTAİR JET Takımı 2022 Teknofest - Jet Motor Tasarım yarışmasında, 258 takım arasından İkincilik ödülü almaya hak kazandı. 

Yarımada derece alan proje ile  gaz türbinli motorlarda itki kuvvetini ve yakıt verimliliğini artırmak için geliştirilen AFT Fan Modülü ile minimum 150 libre itkiye ulaşılması amaçlanarak, bu sayede, yeni bir motor üretmenin getirmiş olduğu iş yükünün ve maliyetin azaltılması hedefleniyor. 

Ekip ödülünü TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan aldı. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar