Pütürge'de yazın yattılar, kış gelince Kentsel Dönüşüm yıkımına başladılar

A- A+

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 24 Ocak 2020 depremi sonrası kentsel dönüşüm yapılması planlanan Hatip Mahallesi’ne yıkım için kepçe girerken, vatandaşlar tepki gösteriyor. Emniyet ekipleri ve zabıtalar mahallede görev aldı.

24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde en ağır hasarı alan yerlerden birisi de Pütürge’de merkezde bulunan Hatip Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm yapılması kararı alınan evlerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin gerçek değerinin verilmediğini ve kış günü gidecek yerlerinin olmadığını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Evlerinden çıkmaları için belediye tarafından sürekli anons yapılan vatandaşlar, havaların soğumaya başladığı bu dönemde evlerinden çıkarılmak istenildiğini ve evlerinin gerçek değerinin verilmediğini gerekçe göstererek, yıkıma karşı çıkıyorlar.

Sabah saatlerinde emniyet ekipleri ile zabıtalar bir kez daha mahallede görev alırken, yıkım için kepçede mahalleye girdi. Öte yandan su ve elektriklerin kesilmesi içinde ekiplerin mahalleye geldiği belirtildi.

Mahallede toplanan vatandaşlar, yıkıma tepki gösterirken, evlerini boşaltmak istemediklerini ifade ediyorlar.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar