Pütürge'de 183 çiftçiye tohum ulaştırıldı

Pütürge'de 183 çiftçiye tohum ulaştırıldı
A- A+

Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Pütürge İlçesi Yem Bitkileri Üretiminin Arttırılması” projesi kapsamında toplam da 183 çiftçiye 13 bin 600 kilogram tohum dağıtımı gerçekleştirildi. 

Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan ve 200 bin 250 TL eş finansman desteğiyle kabul gören “Pütürge İlçesi Yem Bitkileri Üretiminin Arttırılması” projesi ikinci etabında Pütürge’deki 64 çiftçiye 8 bin 500 kilogram yüzde 50 hibeli dörtlü karışım olan macar fiği-yem bezelyesi-buğday-tritikale yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Düzenlenen törene Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Koçak, proje sorumlusu teknik personeller, Mahalle Muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende çitçilere tohumları teslim edildi.

Pütürge İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Pütürge İlçesi Yem Bitkileri Üretiminin Arttırılması” projesinin iki etap sonunda Pütürge’deki 183 çiftçiye 13 bin 600 kilogram tohum dağıtımı gerçekleştirildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar