Pütürge ve Doğanyol'un yatırımlarına düşük bütçe

Pütürge ve Doğanyol'un yatırımlarına düşük bütçe
A- A+

Pütürge ve Doğanyol ilçeleri  için önemli olan Pütürge-Doğanyol Karayolu’nun 2023 yılı bütçesi 6 milyon 174 bin TL olarak açıklanırken, Pütürge’nin ilk barajı olacak olan  ve toplam maliyeti 646 milyon TL olan Mir Yaylası Göleti için ise ilk bütçe 15 milyon TL olarak açıklandı. Her iki proje için ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğu belirtiliyor.

-Pütürge-Doğanyol Karayolu

Toplam uzunluğu 27 kilometre olan Pütürge-Doğanyol Karayolu Projesi’nin bitirilme yılının 2026 olduğu, toplam maliyetinin  377 milyon 452 bin TL olduğu, şimdiye kadar 113 milyon 841 bin TL harcama yapıldığı ve 2023 yılı bütçesinin ise 6 milyon 174 bin TL olduğu kaydedildi.

-Mir Yaylası Göleti 

İnşaat yapım süreci bu yıl başlayacak olan başlayan Mir Yaylası Göleti’nin 2027 yılında tamamlanacağı, toplam maliyetinin 646 milyon TL olduğu ve 2023 yılı yatırım bütçesinin ise 15 milyon TL olduğu kaydedildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar