Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan Terapi Ebru Sergisine Ziyaret

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan Terapi Ebru Sergisine Ziyaret
A- A+

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç Vakıf Bursiyerleri ile birlikte Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonunda düzenlenen EBRU SANATI SEMİNERİ'ne ziyarette bulundu.

Vakıf Üyesi İş İnsanı Ramazan Toktay'ın kızı Ebru Sanatçısı Zeynep Karadoğan'ın bizatihi Vakıf ile iletişime geçerek davette bulunduğu ve Ebru Terapi Sergisinde el emeği ve ruhundan dokunuşları barındıran kendisine ait  muazzam eserleri de sergilenen sergide Ebru Sanatçısı İlker Selimler beyin birbirinden değerli eserleri ve öğrencilerine ait eserlerin de muazzam bir atmosfer oluşturduğu sergide Ebru Sanatçısı Zeynep Karadoğan'ın sergilenen iki eseri de alıcılarını buldu.

 

Eşinin sonsuz desteği ile ruhunda sanata ve sanatçıya yönelik incelikleri barındıran çocuklar başta olmak üzere Ebru Sanatına yönelimi olanlara her türlü fedakarlık ile destek de bulunacağını ifade eden Karadoğan 4 yıldır ilgilendiği Ebru sanatının ruhun suya izahı ve kendisi için bir terapi olduğunu ve İlker Selimler hocasının ve öğrenci arkadaşlarının da desteğini her an hissettiğini ve ruha şifa veren Ebru Sanatını herkesin en azından deneyimlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Karadoğan "Sanatlı bir eser sanatkârını icab eder" sözü ile bir gün benimde kendi eserlerim olsun diye hevesle çıktığım bu yolda bulunduğum konumdan çok mutluyum " dedi.

Kendisi gibi Ebru Sanatına aşık serginin bir diğer önemli ismi Zülal Akalan ile yapılan kısa sohbette “ Şifalanmak ve kendini dinlemenin en güzel hali Ebru Sanatı. Benim ruhuma, dünyama şifa veren huzurlu yolculuğumun en önemli parçası olan Ebru Sanatını küçük yaştaki çocuklarımıza deneyimletmek ve güçlü kadınlarımıza hayata tutunmak için bir amaç arayan kadınlarımıza bunu öğretmek ve birlikte terapi olmayı çok istiyorum. Suya dokunmak ve ruha dokunmanın şifası Ebru Sanatı ile tanıştığım için çok mutluyum. İlker Selimler hocama şükran borçluyum ” dedi.

İLKER SELİMLER KİMDİR?

İlker Selimler, 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Ebru sanatıyla ilgili çalışmalarına 2006 yılında başlayan Selimler, daha sonra Çetin Çelebi ve Yılmaz Eneş'ten dersler aldı. Çeşitli yarışmalarda ebru dalında ödül ve dereceleri bulunan Selimler'in eserleri, yurt içi ve yurt dışındaki birçok koleksiyonda yer almaktadır.

Pütürge Doğanyol Eğitim Vakfı bursiyerlerinden İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi başarılı öğrencilerinden Kaan Karaman ve Muhammed Serdar Günal ‘ın da Vakıf Başkanı Şener ve Başkan Yardımcısı Tilbaç’a eşlik ettiği seminerde Ebru Sanatçısı İlker Selimler'in verimli sohbeti ve izahı sonrasında Ebru Sanatına yönelik etkinlik ve çalışmalar  hususunda  Vakıf Başkanı Şener ve Başkan Yardımcısı Tilbaç ile fikir alışverişinde bulundu.

Vakıf Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener Vakfın sanata ve sanatçıya olan saygı ve ilgisine değinirken Pütürge Yatılı Bölge Okulu öğrencileri hususunda sürpriz bir etkinlik ve eğitim düşüncesini paylaştı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç “ Hemşehrimiz ve akrabam Zeynep Hanıma ve ailesine nazik davetleri için çok teşekkür ederiz. Vakfımız her zaman gençlerimiz hususunda öncülük yapmaktan çekinmemiştir. Burada Vakıf Başkanımız Dr. Hasan Hüseyin Şener öncülüğünde önümüzdeki süreçte yapılacak sürpriz projelerimize bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Sanatın bu ruha dokunan yönü ile Ebru Sanatını çocuklarımıza ve gençlerimize bir hobi edinmeleri dışında suyun terapisinin hayata olan etkisini de açıkçası bizzat deneyimlemek isterim ” dedi.

Vakıf Genel Koordinatörü Havva Gökdemir tarafından Ebru Sanatçısı Zeynep Karadoğan ve Zülal Akalan ile yapılan  kısa bir röportaj sonrasında Karadoğan “ Vakıf ile iletişime geçmeden Vakıf Üyesi olan Babam Ramazan Toktay'a danıştım ve bizleri kırmayıp desteklerinizi göstermek adına sergimize gelmiş olmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bende Vakfımızdan burs alan öğrenci kardeşlerimiz için eserlerimin satışından elde edeceğim geliri Vakıfa bağışlamak ve öğrenci kardeşlerime naçizane destek de bulunmak isterim ” dedi.

İnce düşüncesi ve medeni cesaretinden dolayı kendisini tebrik eden Şener “ Zeynep hanım bu nezaketi ve ileri görüşlülüğü ile genç nesile ve genç kızlarımıza bir örnektir.  Kendisine teşekkür ederiz. Vakfımızın kurumsallaşma sürecinde elimizden geldiğince evrensel sanata ve çeşitli etkinliklere öncülük etmeye çalışıyoruz. Herşey gençlerimiz ve memleketimizi temsil eden çocuklarımız için” dedi.

İş İnsanı Ramazan Toktay'ın da kızı Zeynep Karadoğan'ın sergi davetine teşrifleri nedeniyle Vakıf Başkanı Şener olmak üzere Yönetim kuruluna ve gelen öğrencilere sonsuz teşekkür ederek ve bu gibi gelişmelerin kendilerini Vakıf ve memleketi adına mutlu ettiğini ifade etti.

İlker Selimler Terapi Ebru Sergisi 25 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonunda gerçekleşmiştir.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar