Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı ve Fenerbahçe'den Pütürge Yatılı Okulu Öğrencilerine Sürpriz -4

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine İstanbul Gezisi Yazı Dizisi - 4

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı ve Fenerbahçe'den Pütürge Yatılı Okulu Öğrencilerine Sürpriz -4
A- A+

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine İstanbul Gezisi Yazı Dizisi-4

YAZI ve FOTOĞRAFLAR: Havva GÖKDEMİR

 

Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Malatya Fenerbahçeliler Derneği ile birlikte yapılan organizasyon ile Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine İstanbul'da düzenlenen 4 günlük programın son gününü 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü yağışlı ve yağmurlu bir günle karşılamış olduk.

 

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin Tuzladan servisle geleceği saatlerde Vakıf Başkanı ve Vakıf Görevli ekibi ile Yönetim Kurulu öğrencilerimizin geleceği Sultanahmet'te bulunan kahvaltı mekanımıza Türkocağına gelerek hep birlikte hazırlıklarımıza başladık.

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizi Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanımız Dr. Hasan Hüseyin Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İş İnsanı Bayram Tilbaç, Vakıf Denetleme Kurulu Başkanı İş İnsanı Remzi Bayhan, Vakıf Üyemiz İş İnsanı Hıdır Aktaş, çocuklarımız için yapılabilecekler ve bundan sonraki sürdürülebilir projeler hakkında sohbette bulundular.

Öğrencilerimiz ile tek tek tanışma ve sohbeti ihmal etmeyen İş İnsanı Bayram Tilbaç ve Remzi Bayhan öğretmenlerimiz ile iletişimde kalacaklarını ve her konuda her zaman desteğe hazır olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler ile oyunlar oynayan Yönetim Kurulu üyeleri sonrasında çocuklar için hediyelerini verdiler. Vakfımız üyesi Hıdır Aktaş bey öğrencilerimiz ile sohbet ederek kendilerine hediyelerini takdim etti.

 

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı'nın YAYINEVİ sertifikası almasına vesile olan “ GÖKYÜZÜNE DOKUNURDUK BABİK'TE ” adlı kitabımızı yazarından isme imzalı şekilde tüm Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize hediye ettik.

 

3 saat süren kahvaltı sohbet ve beraber vakit geçirilen Türkocağı'ndan ayrılmadan önce Vakıf üyemiz Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bülent Ay, ayrıca Yazar ve İş İnsanı Mehmet Karabulut'da öğrencilerimizi ziyaret ederek  hatıra fotoğrafları çekilmeyi ihmal etmediler.


Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulunda okuduğunu belirten Bülent Ay “Geleceğimiz sizsiniz sizlerin her daim yanındayız. Her biriniz pırıl pırıl geleceği olan İş İnsanı, Doktor, Hakim, Mühendis olacaksınız. Bizler her daim her konuda burada ve yanınızdayız” dedi.

Yazar ve İş İnsanı Mehmet Karabulut öğrencilerimizin her birine kitap hediye ederek" Sizlerle gurur duyuyorum. Yolunuz açık olsun. Desteğe her ihtiyacınız olduğunda her an yanınızda sizlerle beraberiz" diyerek çocuklarla vedalaşarak müsaade istedi.

 

Koordineli şekilde oluşturduğumuz  gruplar ile Türkocağı'ndan hareketle, Çemberlitaş üzerinden gezerek öğrencilerimiz ile beraber Kapalıçarşı'ya gittik. 

 

Kapalıçarşının her karışını gruplar halinde kontrollü şekilde gezerek öğrencilerimiz için sürpriz hazırlayan Vakfımız üyesi İş İnsanı İsmail Akşahin, İş İnsanı Memet Güreli, İş İnsanı Hasan Güreli, İş İnsanı Mustafa Güreli, İş İnsanı Dursun Akşahin ve İş İnsanı İbrahim Güreli beylerin yanına gittik. 

 

 

Öğrencilerimiz için hazırlanan hediye paketleri sıcacık karşılama tüm Kapalıçarşı esnafının ilgi ve alakası ile Kapalıçarşı'da dolu dolu 4 saat geçirdik. Bol Bol resim ve video çekmeyi ihmal etmeyen öğrencilerimiz ile esnafın sıcak diyalogları ile geçen zamandan sonra akşam tekrar Pütürge'ye dönüş uçaklarını kaçırmamaları için Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenleri ile tekrar Türkocağı tarafına gelip servis aracımızın gelmesini bekledik.

Servis aracımızı beklerken Türkocağı bahçesinde top oynayan eğlenen öğrencilerimizin 4 günlük gezilerinin son günü olması hem vakıf görevlilerinin hem de öğrencilerin üzerinde bir burukluk oluşturduğu aşikardı.

Saatin bu kadar hızlı geçtiğini hiç anımsadığım olmamıştı diyebilirim size. Gelen servis aracımız ile beraber öğrencilerle tek tek vedalaşıp helallik isteyen vakıf görevli ekibimize öğrencilerin ve öğretmenlerin sıcacık duygularının dile gelişi görülmeye değerdi.

Her biri ile ayrı bir bağ kurmak, 4 güne güzel anılar sığdırmak, derine inebilmek duyguların isteklerin ve bakış açısının…

İletişimde kalacağımıza söz vererek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile vedalaşıp uçuşlarını kaçırmamaları için biraz erken veda etmek zorunda kaldık kendileri ile.

Şimdi sizlere küçük bir MERHABA…

Vakıf Yönetim Kurulunun uygun gördüğü üzere ben Vakıf Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Asistanı Havva Gökdemir. Başta Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Dr. Hasan Hüseyin Şener olmak üzere tüm Yönetim Kuruluna, Vakfımız Üyesi Abdurrahman Karabulut'a bir FENERBAHÇE sevdalısı olarak FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ' a ve Malatya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Güven Yalvaç beye bu organizasyonda bizleri ve öğrencileri ile öğretmenlerini bir araya getirdikleri için şahsım adına sonsuz teşekkür ederim. Hayatımda var olan 3 erkek kardeşim haricinde bundan sonra 21 öğrenci, arkadaş, kardeş siz adına ne demek isterseniz. Ben Onlar için Çocuklarım olarak bahsediyorum. Hayatıma 24 kardeş ile devam edeceğim. Kendilerine de tek tek söz verdim bundan sonrası için ayrılık olarak değil yeni başlangıçların ilk günü olarak düşünüyoruz ve her an iletişimde kalıyoruz. Ayrıca ismime özel  elleriyle süsledikleri özel tişört hediyelerine de teşekkür ederim.

Gezi süresince kendilerine de her an söylediğim gibi “ ARKADAŞLAR BENDE MİYİZ ” :)

Klişe olan söz olarak görülse de geleceğimiz olan kardeşlerimin çocuklarımın öğrencilerimizin İstanbulda bu 4 gün süresince bizlerle olmasından onur duydum. Kendilerini tanımak ve olabildiğince güzel vakit geçirip güzel anılar biriktirmiş olmak benim için ayrıcalık.

Şahsım adına bu haberi okuyan herkese ve çocuklarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.

Allaha emanet olun.

YENİ BAŞLANGIÇLARA…

 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Zıya Akşahin. (1 ay önce)
    Havva kızıma merhaba, Bu güzel duygularını dile getirdiğin için Sana çok çok teşekür ederim , Senin bu duyguların seni tepelere tırmanışını izliyorum. Gurur duydum, seni tebrik ederim Prenses ıyiki varsın bu Senin başarın . Yolun açık olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
Çok okunanlar