Pütürge-Büyüköz'e mermer ocağı

Pütürge-Büyüköz'e mermer ocağı
A- A+

Pütürge ilçesinin Büyüköz Köyünde Mermer Ocağı işletilmesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci başlatıldı.

Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yayınlanan ilan da, Büyüköz Mahallesi (Köyünde) Balaban Mermer Ve Maden İşletmeciliği San. ve Tic. Ltd. Şti tarafından yapılması planlanan  Mermer Ocağı projesi ile ilgili Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatıldığı kaydedildi.

Malatya Valiliğine sunulan ÇED Raporu Dosyasında “Proje kapsamında üretim faaliyeti %10 verimle gerçekleştirileceğinden ötürü toplamda 540.000 ton/yıl (54.000 ton/yıl Blok mermer, 486.000 ton/yıl pasa) üretim kapasitesi ile faaliyet gösterecektir. Proje kapsamında 9 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat (08:00-17:00 arası) işletilecektir. İşletme aşamasında 1 Mühendis ve 9 ocak işçisi olmak üzere toplam 10 kişi istihdam edilecektir. Sahada mevcut cevherin yoğunluğu ortalama 2,7 gr/cm3 (2,7 ton/m3)’dür. Üretim sırasında Mermer hareketli bir tel vasıtası ile kesme noktalarına sürekli su verilerek bulunduğu ana bloktan kesilir. Bu yöntemde çalışma basamaklarının yüksekliği 2-15 m arasında değişebilir. Mermer kesimi için elmas tel kullanılır. Elmas tel en düşük maliyet ve en yüksek performansı sağlayan kullanışlı bir ekipmandır. Elmas tel üzerinde 3 cm aralıklar bulunan elmas yüzüklerden oluşur ve yüzüklerin bir araya toplanmaması aralarda kullanılan çelik halatlar ile sağlanır.” şeklinde bilgiler paylaşıldı. 

Firmanın Elazığ merkezli olduğu kaydedildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar