Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, İstanbul’da düzenlenen '5. Geleneksel Malatya Günleri’nde vakıf adına talep edilen standın verilmediğini bildirerek, “Bizlerin amacı çok nettir. Eğitime hizmet etmek, geleceğimizin teminatı gençlerimize bir nebze de olsa destek olabilmek” dedi.
‘5. Geleneksel Malatya Günleri’ ile ilgili olarak bir köşe yazısı kaleme alan Dr. Şener, bu tür organizasyonların Malatya’nın tümünü kapsayacak “özgül ağırlığını” memleketin her noktasında hissettirecek organizasyonlar olmasını dilediklerini de belirttiği köşesinde “İstanbul’da bu yıl 5.ncisi yapılan ’Geleneksel Malatya Günleri' organizasyonu Malatya’ya ve Malatyalıya yakışmayan bir kısır tartışma ile açılış yapmış olması bizleri üzmüştür. Birlik ve beraberlikten uzak amacı dışında gerçekleştirilen bu organizasyonun amacına uygun bir hala getirilmesini temenni ediyor ve herkesin bu son yaşananlardan ders çıkartmasını arzu ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener’in köşe yazısı şu şekilde:
Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve buna yönelik öneri sunan kuruluşlardır.
Toplumun kendisi tarafından kurulan STK’lar, toplumun genelini aydınlatma amacı güder, buna yönelik çalışmalar yapar. Her bir sivil toplum kuruluşunun görevleri farklı olabilir. Daha çok kuruluş amacına göre görevler belirlenir. Bazı ortak görevler söz konusudur.
Bizler kendi yerini ve konumunu bilen; siyasetle ilişki kuran ama onunla bütünleşmeyen, mesafesini iyi koruyabilen; yeri geldiğinde iş birliği yapabilen, yeri geldiğinde muhalefet edebilen, bazı durumlarda devletin elinin uzanamayıp eksik bıraktığını tamamlayan, yeri geldiğinde siyasete ufuk açabilen, toplumun hem haklarını savunan hem eksiklerini gideren hem de gelişimine katkıda bulunan sivil toplum kuruluşuyuz.
İşte bu noktada Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı olarak bizler, yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun gençlerin eğitim ve öğrenimlerini sağlamak için kolları sıvadık. Ayrıca bölgemizde ortaöğrenimdeki çocuklarımızın yerinde eğitimine ‘direk ve indirekt’ katkı sağlayarak ülkemize ve insanlığa katkılar yapacak öncü gençleri ve onları yetiştirecek eğitim sistemini desteklemek amacıyla bu çatı altında bir araya geldik...
Bizimkisi bir gönüllü hizmet yarışıdır…
Bizler günü geldiğinde bizden sonra geleceklere birikimlerimizi, sürdürülebilir hedeflerimizi ve gelecek vizyonumuzu bırakarak köşelerimize çekileceğiz.
Bu gerçeklik ışığında bilinmesini isterim ki, son yıllarda birtakım çevreler hala küçük hesaplar ve beyhude çabalar içerisinde. Bizlerin amacı çok nettir. Eğitime hizmet etmek, geleceğimizin teminatı gençlerimize bir nebze de olsa destek olabilmek.
İstanbul’da bu yıl 5.ncisi yapılan “Geleneksel Malatya Günleri” organizasyonu Malatya’ya ve Malatyalıya yakışmayan bir kısır tartışma ile açılış yapmış olması bizleri üzmüştür. Birlik ve beraberlikten uzak amacı dışında gerçekleştirilen bu organizasyonun amacına uygun bir hala getirilmesini temenni ediyor ve herkesin bu son yaşananlardan ders çıkartmasını arzu ediyoruz.
Bizler için belki de ‘hayırlısının olduğu’ bu yılki organizasyonda vakfımıza stant tahsis edilmemesi bir diğer üzüntü sebebidir.
Oysa stant tahsis edilse ve amacına uygun bir organizasyon olsaydı ne mi yapacaktık?
Biz burada 3 gün boyunca eğitime katkı sağlayacağını düşündüğümüz vakfımızın ‘eğitime destek kumbarasını’ koyacak, vakfımız bünyesinde çıkarttığımız değerli hemşehrimiz ve bağışçımız Ziya Akşahin’in kitabının imza gününü yapacaktık. Ve en önemlisi ‘Online Eğitim’ projemiz olan, “Pütürge ve Doğanyol Derste’yi” ziyaretçilere anlatacak ve çok daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışacaktık...
Organizasyonu yapan arkadaşlar belli ki başka hesaplar içindeydi ve bizleri anlayamadılar. Biz yine de kendimizi anlatamamışız diyerek iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz.
Vakıf yönetimini, saygın, samimi, vefa ve erdem sahibi dostlara şikâyet etmelerini de, ‘ödevini yapmayan ilkokul çocukları’ gibi değerlendiriyoruz.
Bu vesile ile bundan böyle yapılacak bu tür organizasyonların Malatya’mızın tümünü kapsayacak “özgül ağırlığını” memleketin her noktasında hissettirecek organizasyonlar olması dileğimle herkese selam saygı ve muhabbetlerimle…
Allaha emanet olun,
Kalın sağlıcakla”