PDEV Mali Genel Kurulu Yapıldı

PDEV Mali Genel Kurulu Yapıldı
A- A+

2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılında karşılıksız burs verdiği öğrenci sayısı 410 olarak açıklayan Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı’nın (PDEV) mali genel kurulu yapıldı. 

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı’nın 2022 yılı mali genel kurulu vakfın İstanbul’daki genel merkezinde gerçekleştirildi. Nisan 2022’de yapılması gereken, ancak 26 Eylül 2021 tarihinde yapılan genel kurulda seçimi kaybeden gruba mensup 4 kişinin mahkemeye başvurması ve mahkemenin de 11 Mayıs 2022 tarihinde sonuçlanması üzerine mali genel kurul 30 Ekim 2022 Pazar günü yapıldı.

Mali genel kurulda bir önceki dönem yönetim kurulunun 9 ayı, mevcut yeni yönetimin ise 3 ayına ait mali tablo görüşülerek kabul edildi. Mali genel kurulda daha fazla öğrenciye burs verilmesi konusunda fikir ve istişarede bulunması beklenen, ancak Eylül 2021’deki vakfın genel kurulunda seçimi kaybeden gruba mensup olanların halen o günde kalıp tartışma açmak istemelerine mevcut yönetim kurulu olgunluk göstererek, genel kurulun olumsuzluk yaşanmadan gerçekleşmesini sağladı. 

Vakfın 2023 yılı tahmini bütçesi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Mali genel kurulu değerlendiren Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, “Bizim tek derdimiz; memleketimiz ve memleketimizin çocuklarının eğitimidir. Tarihinde ilk defa bu vakıf 1 yılda yüzde 95’i Pütürge ve Doğanyollu olan üniversiteli 410 evladımıza burs veriyor duruma geldi. Bu sayıyı yetersiz buluyoruz ve daha da arttırma gayreti içinde olacağız.” dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar