"Malatya'mızın merkezini genişleteceğiz"

A- A+

AK Parti’nin Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu’na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde yürütülen çalışmalar ve Malatya için planlanan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Bakan Kurum, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda yine tüm gücümüzle sahadayız. 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilimizde canla başla çalışıyoruz. Bugün 11 ilimizde 296 bin 755 yuvamızın inşasını sürdürüyoruz. Hamdolsun şu ana kadar; 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik.”

Bakan Kurum, göreve geldiklerinden bu yana geçen 45 günde 21 bin yeni yuvanın ihalesini yaparak çalışmalara başladıklarını belirtti. “Eylül ayında 24 bin konutumuzu daha teslim edip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Ve inşallah 2025 yılı sonunda; depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına, yeni dükkanlarına kavuştuğu, güvenli hayatların başladığı günleri yaşamaya başlayacağız” dedi.

Malatya'da 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını belirten Bakan Kurum, “79 bin 133 yuvamızın yapımına hız kesmeden devam ediyoruz. Yine Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çarşı projesi içerisinde; Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Mısır Çarşısı, Yüzüncü Yıl Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, konut, ofis ve dükkanlarla muhteşem bir yaşam alanını sizlere armağan edeceğiz. Hele hele Saray mahallesindeki konut, ofis ve dükkanlarla, yeni yeşil alanlarımızla çarşı projemiz bütünleştiğinde; Malatya’nın kalbi inşallah burada atacak” ifadelerini kullandı.

Söğütlü Cami’nin de unutulmadığını söyleyen Kurum, “Tarihin bize emaneti olan bu eseri; Emekliler Parkı’nda yeniden yapıyoruz. İnşallah camimizin temellerini de hep birlikte atacağız” dedi. Ayrıca Orgeneral Hakkı Akoğuz Kışlası’nın bir kısmında yeni konut ve işyerlerinin üretileceğini belirtti. Eski Köy Garajı ve Eski Sebze Hali’nde de yeni konut ve işyerleri yapılacağını ifade etti.

Bakan Kurum, “Ayrıca Eski Köy Garajı’nın bulunduğu alanda çalışmalarımıza başladık. Burada da hemşerilerimizin gönül rızasını alıp; yeni konut ve işyerlerimizi yapacağız. Eski Köy Garajından başlayarak, Battalgazi belediyemizin karşısında bulunan, Eski Sebze Hali olarak bilinen alan kadar konut ve işyerimizi yapacağız. Tüm bu eserlerimiz tamamlandığında, Saray mahallesinden başlayıp İnönü ve Turgut Temelli Caddeleri ile Niyazi Mısri Çevreyolu arasına kadar devasa bir alanda; Malatyamızın merkezini genişleteceğiz, güzelleştireceğiz. Ben, tüm kardeşlerimize söz veriyorum. Biz daima buradaydık, bundan sonra hep burada olacağız. Kardeşlerimizin elini bir an olsun bırakmayacağız. Ve 2025 bittiğinde, depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar