Malatya'da Özal ve Hamido Anılıyor...

Malatya'da Özal ve Hamido Anılıyor...
A- A+

Vali Ersin Yazıcı’nın mesajı 

Vali Ersin Yazıcı’dan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı Anma Mesajı şu şekilde; "Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 31. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Turgut Özal, her anını “Halka hizmet hakka hizmettir.” düsturu ile ömrünü ülkesine ve milletine adamış, bugün Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş önemli bir şahsiyettir. 

Özgürlüklerin ve insan haklarının ülkemizde yerleşmesi için verdiği mücadele ile milletimizin kalbinde yer eden Turgut Özal, demokrasinin esas amacı olan halk iradesinin yönetime yansımasını sağlayan önemli bir aktör olmuştur. Türkiye’nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşmasına önemli katkılar sağlayan Turgut Özal, başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye, devletçi bir ekonomiden serbest piyasa düzenine geçişi esas alan yapısal değişim programını gerçekleştirmiştir.

Aziz Türk milleti ve hemşehrisi olduğu Malatya, yaptığı hizmetleri hatırlayarak her daim hafızalarında ve gönüllerinde yaşatacaktır.

Vefatının sene-i devriyesinde merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı saygı ve minnetle anıyor, kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

Ruhu şad olsun."

-Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den Özal ve Hamido Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal ile bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Malatya eski Belediye Başkanlarından ve Malatya eski Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın 31. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Türkiye'nin gelişme ve kalkınma sürecinde çok önemli bir rol oynayan seçkin devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal, milletimiz tarafından her zaman saygıyla yad edilecektir. Rahmetli Turgut Özal, ekonomik ve siyasi engelleri ortadan kaldırıp, dar kalıplara sokulup kendi kaderine terk edilmek istenen Türkiye'nin çehresini değiştirecek değişim ve dönüşüme öncülük ederek, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Turgut Özal, bu topraklarda doğup büyüyen, Türkiye'de standartları değiştiren, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinin yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunmuş, tabuları yıkarak Türkiye'yi dünyaya açan ve çağa uygun politikaları hayata geçiren güçlü bir liderdi.  Her zaman devletimizin ve milletimizin önüne büyük hedefler koyan Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir. Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi. Hemşerimiz merhum Turgut Özal'ı vefatının 31. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 46 yıl önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu'nu yayınladığı bir mesajla andı. 

Başkan Er mesajında; "46 yıl önce gerçekleşen hain bombalı saldırı sonucunda, Malatya'nın eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve iki torunuyla birlikte şehit düşmüştür. Yiğitliği ve vatanseverliğiyle milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olan Hamit Fendoğlu'nu, ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum. Saygınlığı, cesareti ve yiğitliğiyle gönüllerde taht kurmuş olan Fendoğlu, cesareti ve kararlı duruşuyla ülkemizin huzurunu hedef alanlara karşı dik bir duruş sergilemiş ve bu tutumuyla her zaman minnetle anılacaktır. Hamit Fendoğlu, hayatı boyunca Türkiye siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamıydı. Onun hayatı haince tasarlanmış bir bomba düzeni ile son bulsa bile, şahsiyeti, hakkaniyeti kişiliği, mertliği her zaman bu topraklarda yaşayacaktır. Bu toprakların manasında bu var. Harcında adalet var, vicdan var, kardeşlik var, vatan var, bayrak var, millet var. Malatyalıların kalbinde müstesna bir yere sahip olan Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden gelini ve iki torununu rahmetle ve minnetle anıyorum. Haince gerçekleştirilen terör saldırılarını dün olduğu gibi bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

AK Parti Malatya Mileltvekili Abdurrahman Babacan'ın mesajı 

AK Parti Malatya Mileltvekili Abdurrahman Babacan'ın Özal ile ilgili mesajı şu şekilde; “Doktora tezim, Özal dönemiyle başlayan Türkiye'nin ekonomi-politik ve toplumsal dönüşümü ve Özal vizyonunun AK Parti ile birlikte Türkiye'yi nasıl büyük bir dönüşümden geçirdiği üzerine idi. En sosyal demokratından muhafazakarına, liberalinden İslamcısına kadar hemen herkes 1993 yılı 17 Nisan gününü hep bir sızıyla hatırlar halen. Ve herkesten duymaya alıştığımız bir cümledir: 'Özal büyük adamdı'. Malatya böyle bir şehirdir. İçinden Özal gibi büyük bir adamı çıkaran bir şehir. Gerçekten de büyük adamdı. Türkiye'yi dönüştürdü. Kendi tabiriyle o zamana kadarki eşitsiz düzende oyunun kurallarını eşitlemeye girişti. Her türlü engeli çıkardılar. Tehdit ettiler, suikast girişiminde bulundular, siyasi, toplumsal ve ekonomik operasyonlar yaptılar, medya gücünü kullandılar, toplumsal ve siyasal tabanda itibarsızlaştırma yoluna gittiler, bitirmeye çok uğraştılar. Fakat bugün, 31 yıl sonra bir 17 Nisan gününde Özal, toplumun hemen her kesiminde çok güzel bir yerde konumlandırılıyorsa, o muazzam kalabalık cenaze gününde bir vatandaşın taşıdığı o meşhur pankarttaki özellikleri sayesinde olsa gerek: 'Sivil, Dindar, Demokrat Cumhurbaşkanı'. Hala 17 Nisan 1993 Cumartesi gününde kaldı birçoğumuzun aklı. Çünkü bir çoğumuza göre hikaye yarım kaldı. Fakat mukadderat... Turgut Özal bir kapıyı açmıştı. Tayyip Erdoğan bu kapıyı daha da araladı ve Türkiye'deki dönüşümü derinleştirerek bize yeni bir Türkiye sundu. Şimdi bunu daha da ilerilere taşıma sorumluluğu, onunla birlikte hepimizin omuzlarında. Vefatının 31. sene-i devriyesinde kıymetli büyüğüm, hemşehrim Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a rahmetle..”

Ağbaba’dan Özal ve Hamido Mesajı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan 1993 tarihide hayatını kaybeden 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 17 Nisan 1978 tarihinde uğradığı suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için bir mesaj yayınladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu hatırlatarak “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilmiştir. 12 Eylül’e giden yolda toplumsal bir kaos yaratma niyetinde olan karanlık odakların hedefi sadece Hamido Ailesi değil aynı zamanda tüm Malatya halkı olmuştur.” dedi.

Hamido’nun katledilmesinden 15 sene sonra 17 Nisan 1993 tarihinde ise Malatya’nın yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hayatını kaybettiğini hatırlatan Ağbaba;    “ Türkiye’nin siyasetine uzun yıllar yön vermiş, kendisine özgün düşünceleri ve aldığı ekonomik kararlarla konuşulmaya devam eden, Malatya sevdalısı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Malatyalılar için halen çok önemli bir değer olmaya devam etmektedir” dedi.

Ağbaba mesajının sonunda “Ölüm yıldönümlerinde Hamit Fendoğlu ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

-Keskin’den Özal ve Hamido Mesajı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 31. Yıldönümünde, Eski Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu'nu bombalı suikast sonucu katledilişinin 46. Yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

 MESOB Başkanı Şevket Keskin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 31. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Özal’ın izlediği siyasetin temelini oluşturan Düşünceyi İfade Hürriyeti, Din ve Vicdan Hürriyeti ve Teşebbüs Hürriyeti her yönüyle Türkiye’nin önünü açmıştır. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için göstermiş olduğu çaba hiçbir zaman unutulmayacaktır. Özal’ın Malatyalılara ve Malatya’ya karşı ayrı bir sevgisi vardı. Malatyalılar bu sevgiyi 31 yıldır ilk günkü gibi yaşatıyorlar.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Eski Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu'nu bombalı suikast sonucu katledilişinin 46. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda ise, “17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paket suikastı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Eski Malatya Belediye Başkanı ve Eski Malatya Milletvekili Şehit Hamid Fendoğlu’nu şehadetinin 45. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 17 Nisan 1978’de Malatya tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşamıştır. Yaşanan olay, Hamid Fendoğlu’nun şahsında tüm Malatyalılara yönelik gerçekleştirilmiştir. Malatya tarihinin en önemli ekonomik ve beyin göçünü o dönemde vermiştir. Duamız, Malatya’nın ve Malatyalıların bir daha o karanlık günleri yaşamaması içindir.” İfadelerini kaydetti.

-Başkan Taşkın’dan Özal Ve Hamido İçin Anma Mesajı
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya'nın yetiştirdiği değerli devlet adamlarından 8’nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve milletvekillerinden merhum Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümünde taziye mesajı yayımladı.
Başkan Taşkın mesajında, "Malatya’mızın yetiştirdiği bizlere rol model olan, ülkemiz için memleketimiz için önemli işler yapmış değerli siyaset ve devlet adamlarından 8’nci Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ı vefatının 31’inci yıl dönümünde, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamid Fendoğlu'nu da 46’ncı ölüm yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye’nin siyasi hayatında iz bırakan ve ülkemizin geleceği adına devrim niteliğinde adımlar atan, yaptıkları icraatler ile ülkemize ivme kazandırarak uluslararası arenada söz sahibi ülkelerden kılan hemşerimiz, büyük devlet adamı 8’nci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı Türk Milleti her zaman saygıyla ve minnetle yad edecektir. Demokratikleşme ve kalkınma sürecimizde Türkiye'nin kabuğunu kırmasının önünü açan merhum Özal’ın, dönemin zor şartlarında yaptıklarının kıymeti bugün çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu vesileyle 8’nci Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'a bir kez daha Cenab-ı Hak’tan gani gani rahmet ve mağfiret diliyor, kendisini minnet ve saygıyla anıyorum. Malatya’mızın en önemli siyasi aktörlerinden biri olan ve 8’nci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal gibi bir 17 Nisan günü, hain bombalı saldırı sonucu kaybettiğimiz Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamid Fendoğlu'nu da unutmadık, unutturmayacağız. Ömrü boyunca Türk siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamı olan Hamit Fendoğlu, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik olarak puslu dönemlerinden olan 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paketin patlaması üzerine şehit edilmişti. Bu alçak saldırıda gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen değerli belediye başkanlarımızdan rahmetli Fendoğlu, Malatya'ya hizmet etme aşkı ile çalışan, yiğitliğiyle ve cesurluğuyla tanınmış, Malatya'mızın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biriydi. Ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacak ve mirasına her zaman sahip çıkılacakır. Bu vesileyle Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu da 46’ncı ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

-Başkan Geçit’ten Merhum Turgut Özal İle Hamit Fendoğlu’nu Anma Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, 17 Nisan 1993 yılında vefat eden 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 17 Nisan 1978 yılında kendisine gönderilen bombalı paketi açmasıyla birlikte gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit anma mesajında; Türk siyasi hayatına damga vuran merhum Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu’nu asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türkiye'ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleri gerçekleştirerek vatandaşların gönlünde taht kurduğunu hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “ 17 Nisan 1993 yılında vefat eden 8.Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal Türkiye'ye değer katan hizmet ve icraatlarının yanı sıra karanlık ve buhranlı yılların ardından ülkemizde demokrasinin tekrar canlanması noktasında büyük katkı sağlamış ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur. Malatya’lı olmasından her zaman gurur duyduğumuz Turgut Özal, ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ düsturu ile ömrünü ülkesine ve milletine adamış, aradan geçen 31 yıla rağmen Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yâd edilen, ismi Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılmış önemli bir şahsiyettir. Türk siyasi hayatına damgasını vuran Özal, başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Tevazu ve hoşgörü sahibi olan Turgut Özal güler yüzüyle, samimiyetiyle vatandaşlarla hep iç içe olmuş, toplumun her kesiminde büyük bir sevgi ve haklı bir saygı kazanmıştır. Bu vesileyle hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 31. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Anma mesajında; Turgut Özal ile birlikte Hamit Fendoğlu’nun da Türkiye'de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olduğunu dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “ Türkiye’de karanlık yılların yaşandığı, iç ve dış mihrakların her türlü oyunu oynadığı 1970’li yılların sonunda şehrimizde ve ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi açısından büyük fedakarlıklarda bulunan eski Milletvekillerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu, aziz milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahiptir. Hayatı boyunca milletimizin ikbali ve istikbali açısından büyük bedeller ödeyip, üstlendiği tüm görevleri başarıya yerine getirmesi nedeniyle 7’den 70’e herkesin sevgisine mazhar olan merhum Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mertliği ve yiğitliği ile damga vuran önemli bir siyasetçi ve devlet adamıdır. 17 Nisan 1978 yılında gerçekleşen hain ve kalleşçe saldırıda şehit düşen Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununa Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Fendoğlu ailesinin kıymetli mensupları başta olmak üzere hemşehrilerimize ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi sunuyorum.” dedi.

-Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Ülkemize kazandırdığı değerlerle adını siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasına yazdıran 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, milletimizin sevgisini kazanmış saygın bir siyaset ve devlet adamıydı. Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal, vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biridir. Merhum Turgut Özal, ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Türkiye'ye yeni ufuklar kazandıran yeniliklere imza atarken “tepeden inme hiçbir reform bir milletin ruhunu harekete geçiremez” diyerek halkın iradesine yaslanmış ve gerçekleştirdiği siyasi ve hukuki hamlelerle ülkemizde hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağlamıştır.

Kıymetli hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı aramızdan ayrılışının 31. Yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Başkanı Özcan, Hamit Fendoğlu’nun ölümünün 46. yıl dönümü dolayısıyla da, “Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya’mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Bombalı bir terör saldırısında, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya eski Milletvekili ve Belediyesi Başkanı Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Hemşerimiz merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyor, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar