Malatya'da ilk defa ozon tedavisi uygulamasına başlandı

Malatya'da ilk defa ozon tedavisi uygulamasına başlandı
A- A+
Reklam

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında önemli bir yeniliğe imza attı. Hastane bünyesindeki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi'nde ilk defa ozon tedavisi uygulamasına başlandı. Bu yeni uygulama, özellikle kronik rahatsızlıkları olan hastalar için destekleyici bir tedavi seçeneği sunuyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve GETAT Merkezi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Doğru, ozon tedavisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Doğru, "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz uygulamaları bakanlığımızın müsaade ettiği çerçevede dokuz farklı alanda devam ettirmekteyiz. Bu uygulamalarımıza son süreçte ozon cihazımızı da envanterimize alarak tıbbi ozon uygulamamızı başlamış bulunmaktayız. Hastalarımız, ozon tedavilerini de artık hastanemizin GETAT Merkezi'nde yaptırabilir" ifadelerini kullandı.

Geniş Uygulama Alanı ile Ozon Tedavisi Umut Vadediyor

Ozon tedavisinin oldukça geniş bir uygulama alanına sahip olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Doğru, "Sadece tek bir ozon gazımız olmasına rağmen farklı dozlarda ve farklı veriliş yollarında bunu uygulayarak çok geniş endikasyonlarda ve çok farklı hastalıklarda ozon gazını uygulayabilmekteyiz. İyileşmesi zor kronik yaralardan kronik hastalıklara, şeker gibi metabolik hastalıkların uygulanmasının yanında, bağışıklık sisteminin bir eşdeğer olan antioksidan sistemimizi destekleyen aşı mahiyetinde görebileceğimiz gençlik aşısı diyebileceğimiz farklı uygulamalarına kadar çok geniş bir uygulama spektrumu vardır" şeklinde konuştu.

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?

Tıbbi oksijen gazının ozon gazına çevrilmesiyle gerçekleştirilen tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Doğru, "Ozon tedavisinin farklı veriliş yolları vardır bunlardan birincisi major otohemoterapi dediğimiz yoldur. Bu yöntemle hastanın kendi kanını farklı dozlarda alarak alınan bu ozon gazını kanla birleştiririz. Hastadan alınan ozonla birleştirilmiş kanı daha zengin ve uyarılmış halde tekrar kişiye vermek suretiyle uygularız. Bunun yanında kişinin kanını kas içine, cilt üzerine veya kulak içine enjekte ederek farklı hastalıklarda çok farklı tedaviler uygulayabilmekteyiz" dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Doğru, hastanedeki ozon uygulamasının GETAT Merkezi'ndeki diğer uygulamalar gibi SGK kapsamında olmadığını da sözlerine ekledi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar