Malatya'da Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Malatya'da Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
A- A+

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında son durumu açıkladı. Yerlikaya, hasar tespitinden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, “Malatya’da dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası depremin etkilediği illerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmaları devam etmekte” dedi.

Bakan Yerlikaya, AFAD ekipleri ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 1.216 personelin, 363 araçla sahada görev yaptığını belirterek, "Deprem sonrası en büyüğü 3.3 olan 194 artçı sarsıntı kaydedildi” dedi.

249 Vatandaş Etkilendi, 11 Kişinin Tedavisi Sürüyor

Depremin Malatya ve çevre illeri de etkilediğine dikkat çeken Yerlikaya, “Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 vatandaşımız depremden etkilendi” diye konuştu. Elazığ’da 9 ve Malatya’da 2 vatandaşın tedavisine devam edildiğini bildirdi.

Acil Çağrı Merkezine 1.475 İhbar Yapıldı

Yerlikaya, deprem sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 1.475 ihbar yapıldığını belirtti. Bu ihbarlardan 1.223’ünün bilgi, 252’sinin ise yardım talebi içerdiğini açıkladı.

Kızılay 12 Bin Kişiye Yemek Dağıtıyor

Bakan Yerlikaya, Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verildiğini vurguladı. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, “Tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sahadayız” dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar