Malatya'da Emlak Krizi Kapıda

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, Ağustos ayından itibaren Malatya’da ev kiralarına olan talebin yüzde 40 oranında artacağını ve fiyatların yükseleceğini söyleyerek, “Acilen rezerv alanlarda zaman kaybetmeden inşaat çalışmaları başlatılmalıdır.” dedi.

Malatya'da Emlak Krizi Kapıda
A- A+

Malatya’da kiralık evler konusunda yeni bir talep dalgasının olacağını belirten Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül; “ Önümüzdeki aydan itibaren kira talebinin %40 oranında artacağını düşünüyorum. Çünkü ev arayan çok, ama sağlam güvenilir ev yok. Düğünlerin başlaması, memur atamaları ile beraber okulların açılmasıyla  2024/2025 yılı öğrenime başlayacak yeni öğrencilerin gelmesi ve ayrıca konteynerde kalan kalabalık nüfuslu ailelerinin konteynerlerde sıkıldığını artık kalıcı konuta taşınmak için ev aramaya başlamaları ve günün şartlarına göre yüksek olan kiralar dahada yükselecektir. Bu artacak talebin karşılanması kiraların düşünülmesi ve dar gelirli vatandaşların uygun fiyata konut bulabilmeleri için herkes taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarak çok hızlı şekilde acilen rezerv alanlarda zaman kaybetmeden inşaat çalışmaları başlatılmalıdır.” dedi.

Özgül şunları söyledi, “Yerinde dönüşüm projelerinin hızlandırılması, özel sektöre müteahhit firmalara ve konutunu kendi yapmak isteyen vatandaşlara  başta belediyelerimizin ilgili birimleri olmak üzere diğer kurumlarımız sürecin hızlanması için gerekli kolaylığı sağlaması Malatya için çok önemlidir.  Yasalara uygun olarak hazırlanarak  ilgili kurumlara sunulan projelerin hızlı şekilde onaylanarak inşaatların  zaman kaybettirmeden başlatılması gerekiyor.

malatyayenises.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar