Malatya'da 4 Günde 1 Doğanyol'da 10 Büyük Yangın Çıktı

Malatya'da 4 Günde 1 Doğanyol'da 10 Büyük Yangın Çıktı
A- A+

Malatya’da son 4 gün içinde 6 ayrı ilçede orman, tarım arazisi ve ağaçlık alanlarda yangın çıktı. Maddi hasarlarla sonuçlanan yangınların havaların ısınmasıyla birlikte artması endişe veriyor.

Malatya’da son 4 gün içerisinde 19-22 Haziran tarihleri arasında Arguvan’da 3, Doğanyol’da 1, Hekimhan’da 2, Doğanşehir’de 1, Darende’de 1 ve merkez ilçede 2 olmak üzere toplam 10 yangın meydana geldi.

Doğanyol’un Burçköy Mahallesinde Karaçatı mevkinde ormanlık arazide meydana gelen yangın Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Arguvan’ın Narmikan Mahallesinde 2 ayrı büyük yangın meydana geldi. İlk yangında 600 dönümlük biçili anız ve bir ev yanarak zarar görürken, yangın çevreye yayılmadan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Yol Asfalt Dairesi, Zabıta Dairesi, MASKİ ve Arguvan Belediyesi ekiplerince müdahale edilerek kontrol altına alınarak söndürüldü. 

Arguvan’ın Narmikan Mahallesinde çıkan ikinci yangında da yine tarladaki anız yanarken, yangın 4 saatlik çalışma sonucunda itfaiye ekiplerince söndürüldü. 

Malatya il merkezi Yamaç Mahallesi ormanlık alanda çıkan yangın Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri ve Orman Gönüllüleri ve emniyet ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Arguvan’ın Ermişli Mahallesindeki arazi yangını da çevreye yayılmadan itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Battalgazi ilçesinin Yıldıztepe Mahallesi Ören Sokak üzerindeki ot ve bahçe yangını büyümeden söndürülerek kontrol altına alındı.

Hekimhan ilçesinin Yeşilkale Mahallesindeki bahçe yangını ve yine Hekimhan ilçesinin Bağyolu Mahallesi Kiraz Sokak üzerindeki bahçe yangını da Büyükşehir itfaiye ekiplerini müdahaleleri ile büyümeden kontrol altına alınıp söndürüldü. 

Doğanşehir ilçesinin Günedoğru Mahallesinde ormanlık alan da meydana gelen yangın 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri tarafından müdahale edildi.

Darende ilçesinin Hisarcık Mahallesi Dağlık alanda meydana gelen bahçe yangını itfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışması sonucunda söndürüldü.

Artan hava sıcaklığından dolayı vatandaşların yangınlar konusunda duyarlı olması isteniyor.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar