Malatya'da 28 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya'da 28 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
A- A+

Emniyet Narkotik ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Malatya’ya kargo ile gönderilen ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan  28 bin 177 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgisi olan 4 kişi tespit edilirken, bunlardan 2’si yakalandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Malatya’ya yüklü miktarda uyuşturucu hap getirileceği istihbaratını alması üzerine, tüm detayları 48 saat süreyle fiziki takibe aldı.

-Kargo Şubesine operasyon 

Kargo aracının Malatya’ya gelerek verilen uyuşturucu hapların teslimat sürecine girmesi üzerine Narkotik ekipleri, kargo şirketinin şubesine operasyon yaptı. Operasyonda çuval içiresine konulmuş halde kutu içinde 28 bin 177 adet uyuşturucu hap elde edildi. Piyasa değeri 2 milyon 500 bin TL olan uyuşturucu hap ile ilgisi olan 4 şüpheli tespit edilirken, bunlardan 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

-Emniyet’in operasyon açıklaması 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şu şekilde, “25.05.2024 tarihinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce batı illerinden ilimize yüklü miktarda uyuşturucu madde getiren şahısların tespit ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Kargo aracılığı ile uyuşturucu sevkiyatı yapıldığının tespit edilmesi üzerinde, 48 saatlik fiziki takipli çalışma sonucu bahse konu kargo şirketinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan 28 bin 177 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirilmiştir. Olayın failleri olan 4 şahıs tespit edilmiş, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda 2 şahıs gözaltına alınmıştır.”

Emniyetin açıklamasında, “ Malatya’mızı zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz.” denildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar