Malatya Havalimanını 7 Ayda 475 Bin Yolcu Kullandı

Malatya Havalimanını 7 Ayda 475 Bin Yolcu Kullandı
A- A+

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Temmuz ayı istatistiklerini açıkladı. Temmuz ayında 77 bin 769 yolcuya hizmet verilirken, yılın ilk 7 ayında toplam yolcu trafiği 475 bin 606'ya ulaştı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2024 yılı Temmuz ayına ait Malatya Havalimanı'nın hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Temmuz ayında Malatya Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 74 bin 727, dış hat yolcu trafiği ise 3 bin 42 olarak gerçekleşti. Böylece toplamda 77 bin 769 yolcuya hizmet verilmiş oldu.


Malatya Havalimanı’na Temmuz ayında iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 443, dış hatlarda ise 23 olmak üzere toplamda 466’ya ulaştı. Aynı dönemde yük (kargo+posta+bagaj) trafiği toplamda 777 ton olarak kaydedildi. 2024 yılının ilk 7 ayı itibarıyla ise Malatya Havalimanı’nda toplam yolcu trafiği 475 bin 606, uçak trafiği 3 bin 133 ve yük trafiği 3 bin 828 ton olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, Malatya Havalimanı'nın bölgedeki önemli ulaşım merkezlerinden biri olmaya devam ettiğini gösteriyor.

malatyayenises.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar