Malatya FETÖ Operasyonu, 7 Tutuklama

Malatya FETÖ Operasyonu, 7 Tutuklama
A- A+

Malatya Emniyet KOM şubesi ekiplerince Amerika, Kanada, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya olmak üzere 6 ülke ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Elazığ’da silahlı terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince silahlı terör örgütü FETÖ’ye yönelik olarak MİT Başkanlığının da destek verdiği operasyon Amerika, Kanada, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya ile birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Elâzığ’da operasyon gerçekleştirilerek 9 şüpheli gözaltına alınmıştı 

Yurtdışındaki FETÖ yöneticilerinden sosyal medya aracılığıyla aldıkları talimatlar doğrultusunda Türkiye'de örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri, örgüte yeni eleman temini ve örgüt üyelerine finansal destek sağladıkları tespit edilen, örgütsel iletişimi 'Signal' isimli haberleşme uygulaması ve sosyal medyada sohbet odaları yoluyla sağladığı belirlenen 9 şüpheliyle ilgili olarak Emniyet TEM Şubesinde yürütülen işlemler tamamlandı.

Malatya Adliyesine sevk edilen 9 şüpheliden 7’si tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bu arada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt üyelerine dağıtıma hazır şekilde paketlenmiş yaklaşık değeri 960.000 TL olan menkul kıymet ve çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirilmişti. ”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar