Malatya Fayı İçin 6 Büyüklüğünde Deprem Uyarısı

Malatya Fayı İçin 6 Büyüklüğünde Deprem Uyarısı
A- A+

Bölgede 6 büyüklüğünde deprem olabilir!..

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Elbistan’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmesinde bölgede 6 büyüklüğünde kadar artçıların olabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Osman Bektaş, Elbistan’ın Malatya Fay sistemi üzerinde bulunduğunu da aktardı. 

AFAD Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; saat 11.26’da merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabı üzerinden 4.4 büyüklüğündeki Elbistan depremine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede Ekinözü ve Malatya Faylarının tek bir fay hattı olmayıp paralel faylardan oluştuğunu belirterek, bölgede 6 büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş’ın değerlendirmesi şu şekilde; “ELBİSTAN 4,4 ARTÇI DEPREMİ. MTA Diri Fay Haritasında açıkça görünmese de, Elbistan yerleşimi Ekinözü ve Malatya Fay Sistemleri içerisinde bulunur. Ekinözü ve Malatya Fayları tek bir fay hattı olmayıp paralel faylardan oluşmuştur. Bölgede M 4-5 artçılar, M6 ya kadar ulaşabilir.”  

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar