Malatya Emniyetinden silah operasyonu; 36 silah, 11 gözaltı

Malatya Emniyetinden silah operasyonu; 36 silah, 11 gözaltı
A- A+

Malatya’da silah ticareti yapanlara yönelik olarak Malatya Emniyet müdürlüğü ekiplerince geniş çaplı soruşturma yürütülerek operasyon düzenlendi. Operasyonda 34 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 8’i tutuklandı. 

-Emniyet geniş çaplı soruşturma yürüttü 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Malatya’da silah ticari yapanlara yönelik olarak geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Ekiplerin teknik ve fiziki takip sonucu piyasaya silah temin ederek bunu ticarete dönüştüren isimler ve bağlantıları tek tek belirlenerek operasyon düzenlendi.

-34’ü tabanca 36 silah ele geçirildi 

Operasyon kapsamında bir pikapta ince arama yapan KOM ekipleri, aracın arka far yuvasında, torpido gözündeki zulalanmış bölümde, yedek lastik içinde poşetlere sarılı vaziyette tabancalar bulunurken, bir evde yapılan aramada kanepede gizlenmiş vaziyette tabanca ve av tüfeği ile tabanca tamir malzeme ve yedek parçaları da ele geçirildi.

Operasyon sonucunda toplam 34 adet tabanca, 2 adet tüfek, 1.071 adet çeşitli ebatlarda fişek, 54 adet şarjör ile 36 adet silah parçası ele geçirildi.

-8 şüpheli cezaevine gönderildi

KOM Şubesi ekipleri silah ticareti yaptıkları gerekçesi ile 11 şüpheliyi gözaltına aldı. KOM’daki işlemlerin ardından Malatya Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 8’i Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorgularının ardından haklarında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar