Malatya Adliye binası da yıkıldı

Malatya Adliye binası da yıkıldı
A- A+

Depremlerde büyük hasar gören Malatya Adliyesi binası da yıkıldı. 

Malatya’da 1990’yı yılların başında yapılan Malatya Adliye Sarayı 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görmüştü. 

Depremler sonrasında tamamen boşaltılan Malatya Adliye binasının yıkımına başlandı. 

-Şehrin 6 ayrı noktasında adalet hizmeti veriyor

Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da,  Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

-Yeni binanın ihalesi daha yapılmadı

Malatya Yeni Adliye Binası yapımı için 2023 Yılı Yatırım Programında 139 milyon TL ödenek ayrılmasına ve adliye hizmetlerinin 6 ayrı binada sürdürülmesine karşın  rağmen yeni binanın inşaat ihalesi şu ana kadar gerçekleştirilemedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar