İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 24. Dönem mezunlarını verdi

 İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 24. Dönem mezunlarını verdi
A- A+

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 24. Dönem mezunlarını verdi.

Törene: İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Oltuluoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Konuşmasında İnönü Üniversite Hemşirelik Fakültesi’nin, Türkiye’nin önemli fakültelerinden biri olduğunu vurgulayan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz “Sizlerden beklentimiz, eğitim süresince edindiğiniz kazanımlarınızı, çalıştığınız alanlara aktarmanız ve İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunları olarak, bulunduğunuz ortamlarda daha ileriyi, en iyiyi hedefleyip fark yaratmanızdır.” dedi.

Prof. Dr. Rukuye Aylaz, yeni mezunlara çalışma hayatlarında başarılar diledi ve mesleklerinin en iyi temsilcileri olacaklarına gönülden inandığını söyledi. Prof. Aylaz mezunların mesleklerine sahip çıkan ve insanlığa hizmet için çalışan bireyler olmalarını beklediklerini vurguladı.

Dönem birincisi olarak mezun olan Rıfat Çağrı Türk ise konuşmasında, eğitim hayatları boyunca iyisiyle kötüsüyle çok şey yaşadıklarını anlattı ve saygın bir meslek sahibi olarak mezun olduklarını söyledi.  Rıfat Çağrı Türk konuşmasını “Savaşın göbeğinde sınırlı imkânlar olmasına rağmen canları pahasına mesleklerini yerine getirmeye çalışan Gazze’deki meslektaşlarıma ve sağlık çalışanları ekibinin diğer üyelerine minnettar olduğumu dile getirmek isterim. Savaşın ve soykırımın olmadığı, hastanelerin bombalanmadığı, çocuk ve annelerin öldürülmediği, özgürce hayatlarımızı sürdürebileceğimiz bir dünyada mesleğimizi icra etmek en büyük dileğimizdir.” diyerek tamamladı.

İnönü Üniversite Hemşirelik Fakültesi mezuniyet töreninde dereceye giren Rıfat Çağrı Türk, Şeydanur Işık, Burcu Ulutaş’a  hediyeleri HEPDAK Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Oltuluoğlu tarafından verildi.

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Mezuniyet ve Yemin Töreni Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hilal Yıldırım ise Filistin’de mezun olma hayali ile üniversiteye başlayan meslektaşlarının olduğunu fakat şehit edildiklerini, İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden mezun olan hemşirelerin onların sesleri olacağına inandığını belirtti ve hemşirelik mesleğinin insanlığa hizmet eden kutsal bir görev olarak yerine getirildiğini ifade etti.

Mezuniyet töreni müzik dinletisi, toplu fotoğraf çekimi, yemin töreni ve kep atma etkinliği ile son buldu.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar